Voormalig politiekantoor Berchem te koop

Voormalig politiekantoor Berchem te koop

Stad Antwerpen verkoopt het voormalige politiekantoor in de Statiestraat 44 in Berchem als kantoorgebouw. De onthaalwerking van het wijkkantoor gaat op in het vlakbij gelegen nieuwe mastergebouw van Politiezone Antwerpen, ook in Berchem. De verkoop verloopt via AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten in Antwerpen.

Het pand dat de stad te koop aanbiedt is een functioneel en flexibel kantoorgebouw met een vloeroppervlakte van circa 660 m² op een perceeloppervlakte van 204 m². Het ligt in hartje Berchem op de hoek van de Statiestraat en de Victor Jacobslei: een levendige buurt met een goede mix van wonen, werken en horeca. Vanuit die locatie zijn de Singel en de Ring vlot bereikbaar, en het treinstation van Berchem ligt op wandelafstand.

Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen tot donderdag 14 september. Het minimumbod bedraagt 1.228.000 euro (exclusief registratiebelasting en aktekosten). Alle info en bieden via https://www.agvespa.be/te-koop-te-huur/kantoorgebouw-centrum-berchem.

De onthaalfunctie van het voormalige wijkkantoor in de Statiestraat gaat op in het vlakbij gelegen nieuwe mastergebouw van de politie. Dat ligt aan de Borsbeeksebrug, naast het station van Berchem, tram- en bushaltes, de fietsostrade en de Singel. Het onthaal zal er 24/7 geopend zijn.


Het hoofdbeeld uit dit persbericht staat op de mediagalerij. Het is enkel bedoeld voor gebruik door de pers.

Bart De Wever Burgemeester
Annick De Ridder Schepen bevoegd voor haven, stadsontwikkeling, ruimtelijke ordening en patrimonium en voorzitter van AG Vespa
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Evi Hofmans Kabinetsmedewerker schepen Annick De Ridder
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 101.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.