Ophaling huisvuil start vroeger tijdens hitteperiode

Ophaling huisvuil start vroeger tijdens hitteperiode

Volgende week worden erg warme dagtemperaturen voorspeld. Daarom vervroegt de stad Antwerpen opnieuw de uren waarop huisvuil wordt opgehaald. In plaats van om 7 uur starten de ophaaldiensten reeds om 6 uur 's morgens. Op die manier wordt het werk voor de huisvuilophalers draaglijker.

De dagophaling voor huisvuil start normaal gezien om 7 uur. Zo staat dit ook vermeld op de ophaalkalender. Om de grootste warmte voor de ophalers te vermijden, besliste de stad om de huisvuilophaling van maandag 8 tot en met vrijdag 12 augustus een uur vroeger op te starten. In de straten of wijken met een nachtelijke huisvuilophaling blijft het aanvangsuur ongewijzigd.

“Volgende week van maandag tot en met vrijdag wordt het huisvuil reeds vanaf 6 uur opgehaald. Zo kunnen onze huisvuilophalers de hitte voor een deel vermijden en blijft het werk op die dagen draaglijker”, aldus schepen voor stads- en buurtonderhoud Els van Doesburg. “We vragen daarom alle bewoners om hun huisvuil de avond voordien of ten laatste tegen 5.30 uur buiten te plaatsen.”

Na 12 augustus wijzigen de uren terug naar de gewone ophaaluren.

Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg

Copyright headerbeeld: Sigrid Spinnox

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.