Bereikbaarheid stadsdiensten Pasen en paasmaandag

Maandag 25 maart 2024

Op zondag 31 maart (Pasen) en maandag 1 april (paasmaandag) geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad Antwerpen gesloten.

Op www.antwerpen.be staan de openingsuren steeds vermeld op de pagina van de dienst zelf. Je kan het best van tevoren op de website gaan kijken of deze al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.

Musea

De stedelijke musea zijn zoals steeds open op zondag 31 maart maar zijn uitzonderlijk ook geopend op paasmaandag 1 april.

Bibliotheken

Bibliotheek Permeke is de enige bib die normaal open is op zondag, maar is gesloten op zondag 31 maart.

​Op paasmaandag 1 april zijn alle bibliotheken gesloten.

Visit Antwerpen

Het bezoekerscentrum en de Antwerp City Shop in Het Steen zijn open op zondag 31 maart en paasmaandag 1 april (10.00 - 18.00 uur), net als de Antwerp City Shop in het Centraal Station (9.00 - 17.00 uur).

Sport

De stedelijke zwembaden zijn gesloten op zondag 31 maart
​maar open op paasmaandag 1 april.

De stedelijke sportlocaties zijn zowel op zondag 31 maart als op paasmaandag 1 april gesloten.

Afvalophaling op feestdag

Het huisvuil in Antwerpen wordt opgehaald op een feestdag. Bewoners die dan afvalophaling hebben, kunnen dus gewoon hun huisvuil buiten zetten. Deze regeling is ook steeds terug te vinden op de ophaalkalender en online op www.antwerpen.be/ophaalkalender.

Recyclageparken

Op paasmaandag 1 april zijn de recyclageparken gesloten.

Stedelijk contactcenter

Tijdens het paasweekend is het stedelijk contactcenter gesloten, ook op paasmaandag 1 april.

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Dienstverlening & Bestuur
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.