Antwerps stadhuis blauw verlicht voor Werelddag tegen mensenhandel

Het zonet volledig gerestaureerde Antwerpse stadhuis zal, net als vorig jaar, op 30 juli 's avonds in blauw licht baden om de problematiek van mensenhandel te belichten.

Zaterdag 30 juli is de jaarlijkse Werelddag tegen mensenhandel, met het blauwe hart als internationaal symbool van de strijd tegen deze vorm van misdaad. Met de ‘Blue Heart’-campagne brengt UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime) de nog steeds actuele problematiek onder de aandacht. De VN stuurt er een signaal mee uit om sterk op te treden tegen daders, en slachtoffers van de nodige hulp te voorzien.

In Vlaanderen coördineert Payoke vzw de lokale acties in de verschillende deelnemende steden (Antwerpen, Gent, Brugge en Kortrijk). Om zichtbaarheid aan de actie te geven, vraagt de VN aan de deelnemende steden om het stadhuis en/of andere belangrijke gebouwen in het blauw te verlichten. Antwerpen koos opnieuw voor het zonet gerestaureerde, iconische stadhuis.

Bart De Wever Burgemeester
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.