Antwerps schepencollege houdt minuut stilte voor slachtoffers terreuraanvallen in Israël

De burgemeester en schepenen houden morgen om 12 uur aan Het Steen één minuut stilte ter nagedachtenis van de vele onschuldige slachtoffers die afgelopen zaterdag vielen in Israël.

De Palestijnse terreurbeweging Hamas voerde die dag meerdere aanslagen uit op verschillende doelwitten op Israëlisch grondgebied. Daarbij vielen honderden onschuldige slachtoffers, onder andere op een muziekfestival waar honderden dodelijke slachtoffers van verschillende nationaliteiten te betreuren waren.

Joodse gemeenschap in Antwerpen

Antwerpen is thuis van een grote Joodse gemeenschap en huist bijgevolg heel wat mensen die een sterke band hebben met Israël. Die gemeenschap en hun families zijn zeer zwaar getroffen door het leed dat deze terreuraanvallen met zich meebrengen.

Met deze symbolische minuut en het ophangen van de Israëlische vlag aan Het Steen wil de stad haar medeleven betuigen.

Persuitnodiging

De pers is uitgenodigd aan Het Steen om de minuut stilte bij te wonen op dinsdag 10 oktober om 12.00 uur.

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 101.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.