Zwemvijver Boekenberg van 8 tot eind juni ook donderdag en vrijdag open

Als gevolg van het redderstekort moest de stad bij de start van het openluchtseizoen noodgedwongen de openingsuren van zowel zwemvijver Boekenberg als openluchtzwembad De Molen tot aan de zomervakantie beperken. Het college besliste vandaag om vanaf 8 juni op donderdag en vrijdag toch bijkomende zwemuren en verkoeling aan te bieden in zwemvijver Boekenberg. De openingsuren van zwembad Plantin Moretus worden hieraan aangepast, zodat voldoende redders de veiligheid kunnen garanderen in Boekenberg. 

Met zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen heeft de stad twee toplocaties om in openlucht te komen zwemmen. Sinds mei zijn beide baden terug open voor het publiek, zij het tot aan de zomervakantie beperkter dan in voorgaande jaren. Momenteel zijn beide baden open op woensdag en zaterdag, zondag en feestdagen. Om tegemoet te komen aan de vraag naar een verruiming van de openingsuren voert de stad nu een tijdelijke en gerichte verschuiving van de inzet van haar redders door, zonder daarbij in te boeten op veiligheid.   

Van woensdag tot en met zondag 

Daardoor kan zwemvijver Boekenberg extra worden geopend op donderdag en vrijdag, met ingang van donderdag 8 juni. Zo zal de zwemvijver tot eind juni van woensdag tot en met zondag open zijn voor het Antwerpse publiek, en is er enkel een sluiting op maandag en dinsdag. Vanaf de zomervakantie is hij elke dag open. 

Concreet gaat het om twee specifieke blokken in de vooravond. Op donderdag opent de zwemvijver van 16.30 tot 19 uur, op vrijdag kunnen zwemmers er terecht van 15.30 tot 19 uur. Om deze bijkomende openingsmomenten op een veilige manier te kunnen realiseren worden de nodige redders van zwembad Plantin Moretus in Borgerhout tijdens die blokken tijdelijk ingezet aan de zwemvijver. Dit impliceert dat zwembad Plantin Moretus van 8 tot eind juni wordt gesloten op twee zwemluwe late namiddagblokken: op donderdag van 15.45 tot 18 uur en op vrijdag van 15 tot 18 uur. 

Voor openluchtzwembad De Molen blijven de openingsuren ongewijzigd.  

Praktisch 

Zwemvijver Boekenberg 

 • Van Baurscheitlaan, 2100 Deurne 
 • Openingsuren: 
  • Tot en met vrijdag 30 juni: 
   • woensdag van 12 tot 19 uur 
   • donderdag van 16.30 tot 19 uur (EXTRA) 
   • vrijdag van 15.30 tot 19 uur (EXTRA) 
   • zaterdag en feestdagen van 12 tot 19 uur 
   • zondag van 11 tot 18 uur 
  • Van zaterdag 1 juli tot en met zondag 3 september: 
   • maandag tot en met zaterdag van 12 - 19 uur 
   • zondag van 11 tot 18 uur 
 • Alle info op https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/sporting-a/zwembaden/zwemvijver-boekenberg-deurne.  

Openluchtzwembad De Molen 

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.