Valentijnsboom wordt geschenk voor pasgehuwden

De stad en het district Antwerpen laten de tijdelijke Valentijnsboom op de Grote Markt verzagen, en schenken de stukken aan de eerstvolgende huwelijksparen in het stadhuis.

Op de Antwerpse Grote Markt prijkt sinds 21 januari een grote sculptuur van een Valentijnsboom, de stad hergebruikte daarvoor de stam van de grote kerstboom van Winter in Antwerpen.

Dat kunstwerk zal nu, meteen na de Dag van de liefde, in mooie stukken gezaagd worden. Een aantal van de koppels die daarna in het huwelijksbootje stappen, krijgen vervolgens een stukje Valentijnsboom mee naar huis, zolang de voorraad strekt. Ook krijgen ze een foto van het kunstwerk cadeau.

Persuitnodiging

De pers is welkom tijdens de verzaging van de Valentijnsboom, morgen woensdag 15 februari om 11.00 uur op de Grote Markt, 2000 Antwerpen.

Bart De Wever Burgemeester
Paul Cordy Districtsburgemeester district Antwerpen bevoegd voor publiek domein & mobiliteit en burgerlijke stand
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.