Kerstboom Grote Markt wordt Valentijnsboom

De stad besliste om de grote kerstboom van Winter in Antwerpen op de Grote Markt niet meteen af te voeren. De stam wordt hergebruikt: een houtsculptuurkunstenaar zal hem komende zaterdag omtoveren tot een unieke 'Valentijnsboom'.

Elk jaar krijgt de binnenstad een feeëriek decor aangemeten voor het evenement Winter in Antwerpen. Ook een grote kerstboom hoort daar telkens bij. Dit jaar zocht de stad een manier om de boom na de feestdagen te hergebruiken. Omdat de dag van de liefde er half februari aankomt, werd het idee uitgewerkt om de stam om te toveren tot een thematisch kunstwerk, een heuse 'Valentijnsboom', een primeur.

Intussen werden alle takken van de kerstboom verwijderd en is de stam klaar om bewerkt te worden. Antwerpen nam daarvoor de Boomse kunstenaar Francis Michielsen ('Carving Cis') in de armen. Michielsen startte slechts 6 jaar geleden maar kende een steile klim naar boven. Hij neemt deel aan heel wat wedstrijden, zowel hout- als ijssculptuur, en werd in 2019 Belgisch kampioen sculptuurzagen. Hij neemt nu met veel plezier deze opdracht aan om in het centrum van zijn provincie een liefdesboom te creëren. Er komt een mooi uitgesneden werk als kopstuk op de stam, en de rest wordt met hartjes en dergelijke versierd.

Carving Cis start op zaterdag 21 januari rond 11.00 uur. De pers is daarbij welkom.

Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.