Tweede editie gratis jongerenfestival WE OUTSIDE op woensdag 21 september

Na een eerste editie in 2021 keert het jongerenfestival WE OUTSIDE op woensdag 21 september terug naar het Theaterplein. WE OUTSIDE is een gratis festival voor, door en met Antwerpse jongeren met de beste beats door onder meer publiekstrekkers als USED en J.Roots, een dj-contest, graffiti- en zeefdruk workshops, een skateterrein en meer. Voor de organisatie werkte stad Antwerpen samen met jeugdcentra Trix, Kavka, Vizit, Het Bos, Bouckenborgh, hetpaleis en een groep geëngageerde jongeren.

Line-up en activiteiten

Met USED, J. Roots ft. MC Rim, OSKI (live), KLR en DJ Abena staan er enkele grote namen op het programma. USED speelde afgelopen zomer nog op de weide van Pukkelpop en J. Roots heeft wekelijks een radioshow op Qmusic. De organisatie zet ook dit jaar in op lokaal en opkomend talent, namen die zorgvuldig werden geselecteerd door de jongeren achter het festival. Naast tal van optredens zijn er ook graffiti- en zeefdruk workshops, is er een dj-contest en een skateterrein. 

Voor, door en met jongeren

Stad Antwerpen werkte voor de organisatie samen met jong en professioneel talent uit jeugdcentra Trix, Kavka, Vizit, Het Bos, Bouckenborgh en hetpaleis. Ook de Antwerpse jongeren zelf zijn actief betrokken bij de voorbereidingen van dit festival. Na een online oproep om deel te nemen werd een geëngageerde groep jongeren samengesteld die mee heeft gewerkt aan onder meer de opbouw van de line-up in de aanloop van het festival. 

Jonge DJ’s konden zich opgeven voor een contest. De geselecteerde jongeren zetten het festival feestelijk in vanaf 12u. Doorlopend begeleidt BarVIZart, een initiatief van jeugdcentrum Vizit uit Wilrijk, jongeren om hun zelf meegebracht T-shirt of een tote-bag te zeefdrukken en enkele graffiti-kunstenaars staan klaar om creatief aan de slag te gaan.  

Schepen voor jeugd Jinnih Beels: “Het is echt een festival voor, door en met jongeren. De samenwerking met de stad, de verschillende partners en de jongeren is uniek. Op die manier vertrekken we vanuit de noden en voorkeuren van de Antwerpse jeugd zelf, om hen zo een onvergetelijk festival te laten beleven.”

Connecting The Dots

Het festival zal ook een internationale jongerendelegatie ontvangen via het Erasmus+ project ‘Connecting the dots’, dat de week van 19 september in Antwerpen plaatsvindt. Dit is een samenwerking tussen Innovation In Politics Institute, de steden Antwerpen, Stuttgart en Pristina en jeugdorganisaties vanuit Portugal, Kosovo, Cyprus en Libanon met steun van de Europese Unie, waarbij internationale jongeren een week lang ideeën uitwisselen en zich laten onderdompelen in het Antwerpse jeugdwerk. 

Persuitnodiging

De pers is van harte welkom om het festival bij te wonen op woensdag 21 september tussen 12.00 en 20.30 uur op het Theaterplein, 2000 Antwerpen. Mede-organisator Tom Vandenhove van jeugdcentrum Trix geeft graag meer uitleg over de organisatie en het participatief traject. Schepen Jinnih Beels zal het feest om 20.30 uur afsluiten en de laatste plaat opleggen.

Journalisten die graag aanwezig zijn, kunnen op voorhand afspreken met Eva Janssens via 0478 82 56 96 of eva.janssens@antwerpen.be.

Jinnih Beels Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
Michiel Vanackere Kabinetsmedewerker schepen Jinnih Beels
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.