Stad benadrukt verbod om pasgevormd ijs te betreden

Met de aanhoudende vrieskou van de afgelopen dagen vormden zich ijslagen op vijvers en waterplassen. De dikte van dat ijs is moeilijk in te schatten, maar in dit geval zijn die ijslagen vaak nog maar erg dun.

Verbod

Stad Antwerpen benadrukt dat er momenteel nog een verbod geldt om zich op openbaar ijs te begeven of erop te schaatsen. Wie dat toch doet, neemt een onverantwoord risico voor zichzelf en voor anderen. Bovendien riskeert men een GAS-boete, die serieus kan oplopen.

Met de voorspelde dooi vanaf dit weekend zal het nog gevaarlijker zijn om zich op het dunne ijs te begeven. Door de hogere temperaturen smelten de ijslagen, waardoor ze nog sneller breken.

Schaatsplezier op WIA

Wie toch graag wil gaan schaatsen, is steeds welkom op de schaatspiste van Winter in Antwerpen op de Groenplaats.

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.