Schoolstraat als proefproject in Krokusstraat Merksem  

De Krokusstraat in het district Merksem wordt als proefproject een schoolstraat, vanaf maandag 11 maart voor een periode van minimaal zes maanden.   

Deze nieuwe schoolstraat bevindt zich aan basisschool GO! Het Laerhof.    

Bij het begin van elke schooldag wordt de -doodlopende- Krokusstraat aan het begin, ter hoogte van de Nieuwdreef, gedurende 30 minuten met een nadarhek afgesloten. Dat om voorrang te geven aan de schoolgaande kinderen en hun begeleiders die zich te voet of met de fiets of step verplaatsen. Het gaat om alle schooldagen van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 uur tot 8.30 uur. Gemotoriseerd verkeer wordt tijdens dat halfuur geweerd. De parkeerbalans blijft ongewijzigd.  

Met deze ingreep willen de stad Antwerpen en het district Merksem de verkeersveiligheid aan basisschool GO! Het Laerhof verbeteren. De proefperiode die minimaal zes maanden duurt, start op 11 maart en zal nadien geëvalueerd worden. Dan wordt beslist om de ingrepen permanent te maken, eventueel bij te sturen, of stop te zetten.  

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Jinnih Beels Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Sarah Singh Woordvoerder schepen Jinnih Beels
Mobiliteit & Parkeren Jeugd & Onderwijs
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 101.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.