Proefproject met schoolstraat in Helderstraat Berchem

Een deel van de Helderstraat in Berchem wordt als proefproject een schoolstraat vanaf dinsdag 19 april 2022. Het doel is om de verkeersveiligheid aan de school te verhogen.

Bij een schoolstraat sluit een gemachtigd opzichter of vrijwilliger bij het begin en einde van de schooldag een (deel van de) straat een tijdlang af. Voetgangers, fietsers en steppers kunnen dat gedeelte nog wel in, maar gemotoriseerd verkeer wordt geweerd.

De Helderstraat wordt afgesloten tussen de Diksmuidelaan en de Geluwestraat. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.15 tot 8.45 uur en van 15.15 tot 15.45 uur. Op woensdag tussen 8.15 en 8.45 uur en tussen 11.45 en 12.45 uur.

Met deze ingreep willen stad Antwerpen, district Berchem en basisschool Het Hinkelpad de verkeersveiligheid aan de school en in de buurt verbeteren. Het gaat nog om een proefproject dat tussentijds geëvalueerd zal worden. Na die evaluatie wordt beslist om de ingrepen permanent te maken, eventueel bij te sturen of stop te zetten.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Jinnih Beels Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
Bruno De Saegher Berchems districtsschepen voor mobiliteit, publiek domein, straatvergroening en verkeersveiligheid
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.