'Openingsfeest stadhuis' gehuldigd met gouden BEA Award

'Openingsfeest stadhuis' gehuldigd met gouden BEA Award

Op woensdag 23 november vond de jaarlijkse uitreiking plaats van de BEA Awards, een evenement waar prijzen worden uitgereikt aan eventorganisatoren in verschillende categorieën. De feestelijke heropening van het stadhuis en het bijhorende volksfeest dat op 18 juni de Antwerpse Grote Markt inpalmde, werd duidelijk gesmaakt door de jury van professionals en viel dan ook in de prijzen. Sylvester Events, het agentschap dat dit volksfeest organiseerde in opdracht en in samenwerking met stad Antwerpen, mocht een felbegeerde golden BEA Award in ontvangst nemen.

De heropening van het Antwerpse stadhuis, waarvoor Sylvester Events in samenwerking met de stad een kleurrijk volksfeest organiseerde, werd gekozen als winnaar in de categorie 'beste Institutional Event'.

Burgemeester Bart De Wever: "Ik ben zeer trots dat de heropening van het belangrijkste gebouw van de stad werd bekroond. Deze award is dan ook een welverdiende erkenning voor dit groots volksfeest waar alle Antwerpenaren jong en oud mee konden vieren."
CEO van Sylvester Events Geert Vanoverschelde: "Ik ben enorm trots op het Sylvester-team. Heel eerlijk: het was een uitdaging, maar eentje waar we ons volledig op hebben gesmeten. Ik denk dat er met deze gouden BEA zowel een geweldige samenwerking tussen stad Antwerpen en Sylvester wordt gevierd als een fantastisch volksfeest is bekroond."

Openingsfeest stadhuis

Op de warmste 18de juni sinds de metingen in Ukkel heropende het vernieuwde stadhuis met een groot volksfeest voor alle Antwerpenaren. Vanaf 14 uur bruiste het op de Grote Markt, met een goedgevuld programma waaronder sfeervolle theater- en goochelacts, interactieve randanimatie en tal van muzikale optredens. Zowel radio Minerva als ATV verzorgde een live-uitzending vanuit het stadhuis en er was ook een officieel inhuldigingsmoment door de burgemeester, geflankeerd door enkele bekende gasten. 

De apotheose volgde bij valavond, wanneer de gevel van het stadhuis het decor werd van de meezingmusical ‘Schoon liedjes van ‘t Schoon Verdiep’. In de ramen en op de balkons brachten professionele musicalzangers een Antwerpse versie van enkele bekende liedjes. Tot slot zorgde DJ Licious voor een dansfeest op de Grote Markt, waarmee deze dag vol festiviteiten compleet was.

BEA Awards

Deze BEA-competitie 2022 ging afgelopen zomer al van start. Na een online voorronde werden de geselecteerde agentschappen tijdens de finaledag op 23 november uitgenodigd in het Havenhuis, om de 15 finaleprojecten live voor te stellen aan een jury van 15 corporate event managers. Na een dag vol presentaties trok de jury zich terug om tijdens een deliberatie de vier gouden awards toe te kennen.

De winnaars van de BEA Awards werden diezelfde avond nog onthuld, tijdens een spannende show in Avenue by Antwerp Expo. De organisatie blikt terug op een geslaagde avond met awards, culinaire ervaringen, straffe artiesten en een wervelende afterparty.

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever

Copyright headerbeeld: Sylvester Events

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.