Nieuwe buurtfietsenstalling opent in de Lodewijk Van Berckenlaan

Nieuwe buurtfietsenstalling opent in de Lodewijk Van Berckenlaan

De buurtfietsenstallingen zijn populair bij de Antwerpenaren. Om aan die vraag te kunnen blijven voldoen opende er op 1 juni een nieuwe in de Lodewijk Van Berckenlaan in Berchem, goed voor 45 extra plaatsen. Daarvan zijn 40 standplaatsen voor fietsen van standaardgrootte en 5 plaatsen voor cargofietsen. Dat brengt het huidige totaal op 1566 overdekte fietsstaanplaatsen voor buurtbewoners, verspreid over Antwerpen.  

Buurtfietsenstallingen zijn inpandige of externe fietsenstallingen of fietsentrommels op straat, bedoeld voor Antwerpenaren die zelf thuis geen plek hebben om hun stalen ros te plaatsen. Mobiliteit en Parkeren Antwerpen beheert ondertussen 1566 dergelijke staanplaatsen, verdeeld over 31 inpandige stallingen, 29 fietsentrommels en 1 grotere externe fietsenstalling.   

Blinde vlek weggewerkt 

Het nieuw in gebruiken genomen pand is een voormalige wasserette, gelegen in een wijk met veel rijhuizen zonder fietsenberging. Deze buurt was tot nu toe nog niet bedeeld op het vlak van buurtfietsenstallingen. 

 Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: "We helpen mensen hun fietsen veilig te stallen, en maken tegelijk meer ruimte vrij op de straat. Een win-win voor buurt en fietsers."

Buurtbewoners betalen momenteel 6,55 euro per maand voor een gewone fiets en 13,09 euro per maand voor een cargofiets.  

De stalling is gelegen in de Lodewijk Van Berckenlaan 93. Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen met het team Buurtparkeren via buurtparkeren@antwerpen.be. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst. Ook wie een suggestie heeft voor een nieuwe locatie voor een buurtfietsenstalling, kan dat altijd laten weten via dat mailadres.  

Alle informatie over buurtfietsenstallingen staat op www.parkereninantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.  


De hoofdfoto van dit persbericht staat in de mediagalerij. Dit beeld is enkel bedoeld voor gebruik door de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 101.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.