Ludieke zoekwedstrijd WK Turnen levert eerste winnaar op

Ludieke zoekwedstrijd WK Turnen levert eerste winnaar op

Woensdag 5 juli 2023

Vandaag werd de eerste winnaar gekroond van de zoekwedstrijd naar de Sporting A- turnpantoffel, een actie in het thema van het WK Turnen dat dit najaar in Antwerpen plaatsvindt. De gelukkige winnaar werd in de bloemetjes gezet en won een duoticket voor het wereldkampioenschap.

Van 30 september tot en met 8 oktober tekenen de beste gymnasten ter wereld present in Antwerpen, om mee te dingen naar wereldtitels op het wereldkampioenschap Turnen. Sporting A zet in aanloop naar het grootste gymnastiek-evenement op de kalender een uitgebreid voorprogramma op. Daarbij worden de Antwerpenaren met verschillende activiteiten warm gemaakt voor gymnastiek in het algemeen en het WK in het bijzonder.

Ook een originele zoektocht mocht daarbij niet ontbreken. Daarvoor werkte Sporting A de grote ‘pantoffelheld’-wedstrijd uit, een zoektocht naar een uit de kluiten gewassen turnpantoffel. Die ziet er als volgt uit:

  • Elke woensdag van de zomervakantie krijgt de Antwerpenaar tips om de geheime locatie te achterhalen. Om 9 uur wordt de eerste gepost op de Facebookpagina en Instagram Stories van Sporting A. Later volgen bijkomende tips.
  • Geïnteresseerde volgers vinden via de aanwijzingen de weg naar de juiste verstoplocatie. Bij elke zoektocht hoort ook de opdracht om een specifiek voorwerp mee te nemen. Op die manier kunnen toevallige voorbijgangers niet als eerste de wedstrijd winnen.
  • Bij de pantoffel bevindt zich een QR-code naar een online formulier. Wie als eerste de code heeft gescand én het juiste voorwerp bijheeft, is de weekwinnaar. Hij /zij wint een duoticket voor het WK Turnen.
  • Élke deelnemer die later die woensdag (tot 16 uur) nog tot bij de turnpantoffel komt en de QR-code scant, maakt automatisch kans op de hoofdprijs: een duoticket voor het WK Turnen, mét heel wat leuke belevingsextra’s op het WK zelf. ​
“Wie het turnpantoffeltje past, trekke naar het WK Turnen in het Sportpaleis! Al laten we dat verkleinwoord beter achterwege, want het is best een grote maat. Aangezien het WK Turnen een evenement van wereldformaat is, zochten en vonden we een eerste verstoplocatie die de hele wereld ons benijdt: het Centraal Station. Wie vandaag naast het duoticket greep, krijgt nog negen herkansingen, telkens op een andere verrassende plek in de stad. Sporting A wenst alle speurneuzen veel succes toe en hoopt voor hen dat ze volgende keer (nog) sneller op het juiste spoor zitten”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.
De gelukkige winnares ©Sporting A
De gelukkige winnares ©Sporting A

De beelden van de turnpantoffel in het station Antwerpen-Centraal en de winnares staan op de mediagalerij. Ze zijn enkel bedoeld voor gebruik door de pers.

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 101.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.