Heropening vernieuwde atletiekpiste Park Groot Schijn

De atletiekpiste van Park Groot Schijn aan de Ruggeveldlaan kreeg het afgelopen jaar een grondige renovatie. De piste in Deurne wordt intensief gebruikt door meer dan 1500 leden van drie atletiekclubs (Antwerp Athletics, Beerschot Vrienden Atletiek Club en Brabo Atletiekclub). Daarnaast staat ze gratis ter beschikking voor individuele lopers wanneer er geen clubs of scholen sporten. De renovatie kostte bijna 1,2 miljoen euro, waarvan Sporting A het grootste deel voor zijn rekening nam. Vlaanderen gaf een subsidie van 260.000 euro.

Antwerpen is een stad met veel lopers. Vóór deze renovatie was er enkel in Merksem een gehomologeerde piste van 400 meter beschikbaar. Het is de ambitie van de stad om in elk geografisch deel van Antwerpen in te zetten op voldoende kwaliteitsvolle infrastructuur. Zo wordt getracht om te investeren in kwaliteitsvolle atletiekpistes op strategische locaties.

De stad verving de volledige toplaag van de piste aan de Ruggeveldlaan, zodat ze voldoet aan de eisen van de atletiekbond. Ook de goten en de bestrating rondom en de borstwering werden vernieuwd. Het ontharden van de buitenranden zorgt dan weer voor een betere waterbuffering bij hevige regenval. Bovendien is het systeem voor tijdsregistratie vernieuwd, en zal dat in de toekomst vanop afstand aangestuurd kunnen worden.

“Met onze Sportspurt zetten we een grootschalig investeringsproject van 185 miljoen euro op touw dat de sportinfrastructuur naar een hoger niveau moet tillen”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Ik ben erg tevreden dat de Antwerpenaren meesurfen op deze golf van sportoptimisme. Met Park Groot Schijn als sportinfrastructuurcluster maken we sport toegankelijk voor iedereen.”

Sportcluster Park Groot Schijn

De structuur van natuur- en recreatiepark Park Groot Schijn is zo opgebouwd dat alle (sport)infrastructuren met elkaar en het park verbonden zijn. Ze zijn voor elke parkbezoeker toegankelijk en zichtbaar. Op deze manier ziet de passant de infrastructuur als een integraal en toegankelijk onderdeel van het park, wat de parkbeleving sterk vergroot. Daarnaast maakt de piste onderdeel uit van een sportcluster met ook voetbal, skaten, korfbal en het zwem- en schaatscomplex Sportoase Groot Schijn. Binnen enkele jaren komt daar ook nog een nieuwe sporthal van de nabijgelegen Spectrumschool bij.

“In Park Groot Schijn kan de Antwerpenaar helemaal opgaan in de natuur en de sport. De vernieuwde atletiekpiste is de volgende mijlpaal in de uitbouw van deze groene, toegankelijke en bereikbare sportcluster en bewijst dat Sporting A meer dan ooit on track is om de nood aan kwaliteitsvolle en laagdrempelige atletiekinfrastructuur te lenigen”, zegt schepen voor sport Peter Wouters. “Als echte loopstad willen we ál onze lopers op hun wenken bedienen. Daarom is het ook zo belangrijk dat niet alleen de atletiekclubs en scholen een toppiste op maat krijgen, maar ook dat de vele individuele lopers het hele jaar door én kosteloos aan hun trekken kunnen komen.”
“De renovatie van de atletiekpiste is de kers op de taart van de ontwikkeling van Park Groot Schijn. Nadat eerst het speelbos, de sportkamer, het zwembad en de schaatsbaan werden gerealiseerd kregen onze atletiekclubs een nagelnieuwe tartanpiste. Behalve door de clubs zal deze piste ook gebruikt kunnen worden door heel wat recreatieve lopers, met als eerste belangrijke afspraak de Rivierenhofloop op 21 mei,” zegt districtsschepen voor sport Elke Brydenbach.

Meer info en de openingsuren voor individuele lopers staan op www.sportingA.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.