Fietshelling Parkbrug afgesloten op 14 en 15 maart

Fietshelling Parkbrug afgesloten op 14 en 15 maart

Op dinsdag 14 en woensdag 15 maart wordt de fietshelling aan de Parkbrug (kant Eilandje) afgesloten voor een proefbelasting.

Vóór de ingebruikname van de fietshelling eind 2021 werd al een eerste proefbelasting uitgevoerd. Daaruit bleek dat ze veilig kon openen voor het publiek. Omdat zich onder het binnenplein ook een ondergrondse privéparking bevindt, wordt nu nog een tweede proefbelasting uitgevoerd. Op die manier kan de bestaande structuur getoetst worden aan de last zoals voorzien in het aanbestedingsdossier. Dit zal gebeuren door middel van gewichten (+/- 225 kg/m²) die aangevoerd worden met een vorkheftruck. Het totale gewicht op de fietshelling zal zo’n 66 ton bedragen.

Tijdens de proefbelasting blijven de trap en de lift wel steeds toegankelijk voor voetgangers en fietsers, de Parkbrug kan dus nog steeds gebruikt worden.

Op donderdag 16 maart gaat de fietshelling terug open.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis

Copyright headerbeeld: Jasper Léonard

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.