Skip to Content
Bonapartedok: stad opent zoektocht naar partner voor uitbating waterrecreatie

Bonapartedok: stad opent zoektocht naar partner voor uitbating waterrecreatie

Het Bonapartedok aan het MAS kreeg al enige tijd terug een herbestemming tot recreatie- en evenementendok. De stad zoekt nu een concessiehouder voor de bouw en uitbating van een drijvende constructie in het dok. Bedoeling is om aan de constructie zwemgelegenheid te voorzien, en ook andere (water)recreatie behoort tot de mogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen hun kandidatuur indienen tot 15 september.

De stad wil graag de band van de Antwerpenaar met het water aanhalen. Door het openstellen van een deel van het Bonapartedok voor waterrecreatie creëert ze daar een nieuwe plek voor. Bewoners en bezoekers zullen er in een familiaal kader van het water kunnen genieten, met respect voor de leefbaarheid en de buurt.

Om dit te realiseren start de stad nu de zoektocht naar een geschikte kandidaat. De uiteindelijke concessiehouder zal instaan voor zowel het ontwerp, de bouw, het onderhoud als de financiering en exploitatie van een drijvende constructie voor waterrecreatie. Hij zal er een zwemvoorziening kunnen aanbieden, en andere sport- en recreatieactiviteiten kunnen ook onderzocht worden, zoals de verhuur van kajakken, pedalo’s, suppen (peddelsurfen), yoga… .

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 15 september van dit jaar een aanvraag tot deelname indienen. Hierbij moeten ze kunnen aantonen dat ze voldoen aan de voorwaarden inzake erkenning van de aannemer, financiële draagkracht en bekwaamheid. ​ Meer informatie over de procedure is te vinden op www.agvespa.be, klik hier voor de rechtstreekse link.


In de mediagalerij vindt u het headerbeeld van dit bericht. Dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Bart De Wever Burgemeester
Lauranne Van Dongen Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.