Bereikbaarheid stadsdiensten op brugdag 10 juli en feestdag 11 juli (Feest van de Vlaamse Gemeenschap)

Op brugdag maandag 10 juli en feestdag dinsdag 11 juli (Feest van de Vlaamse Gemeenschap) geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op feestdag 11 juli zijn de meeste stadsdiensten gesloten.

Op www.antwerpen.be staan de openingsuren steeds vermeld op de pagina van de dienst zelf. Je kan het best op voorhand op de website gaan kijken of een dienst al dan niet geopend is, of dat er aangepaste openingsuren gelden. Wie twijfelt, kan op werkdagen van 9 tot 17 uur het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie op het telefoonnummer 03 22 11 333.

​Op maandag 10 juli is het stedelijk contactcenter bereikbaar, op dinsdag 11 juli is het gesloten.

Afvalophaling

Sinds 1 januari 2021 wordt het huisvuil in Antwerpen opgehaald op een feestdag. Bewoners die dan afvalophaling hebben, kunnen dus gewoon hun huisvuil buiten zetten. Ook op brugdagen verloopt de afvalophaling normaal. Deze regeling is steeds terug te vinden op de ophaalkalender en online op www.antwerpen.be/ophaalkalender.

Recyclageparken

De recyclageparken zijn open zoals gewoonlijk, zowel op maandag 10 juli als op dinsdag 11 juli. Ook de mini-recyclagepunten gaan op die dagen gewoon door.

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.