Antwerpse renovatiemarkten zijn gestart 

Om alle Antwerpenaren te helpen met hun verbouwvragen verwelkomt de stad haar inwoners nog tot en met eind mei op twaalf renovatiemarkten, waarvan de eerste vandaag plaatsvond. Heel wat geïnteresseerden boekten vooraf reeds een afspraak met een adviseur op een van de markten. 

Vlaanderen spoort zijn inwoners aan om hun huis of appartement tegen 2050 te renoveren tot een energielabel A. Daardoor worden de woningen energiezuiniger en is het sneller mogelijk om ze met hernieuwbare energie te verwarmen.  

Het EcoHuis aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout is voor Antwerpenaren momenteel de belangrijkste informatiebron met betrekking tot vergroenings- of verbouwvragen. Om haar bewoners van dichtbij te ondersteunen, organiseert stad Antwerpen nu twaalf renovatiemarkten verspreid over haar grondgebied. Bovendien lanceerde ze reeds een website waarop een stappenplan en een overzicht van alle vormen van ondersteuning te vinden zijn. De uitgebreide info over de markten en website staat in dit eerder uitgestuurde persbericht: https://pers.antwerpen.be/nieuwe-website-en-12-renovatiemarkten-helpen-antwerpenaren-energetisch-renoveren.  

Grote interesse 

De eerste renovatiemarkt ging vandaag van start in congrescentrum Vestar in de Lamorinièrestraat, en trok meteen heel wat geïnteresseerden. 

Die interesse blijkt ook al voor de andere markten: meer dan 200 van de 300 voorafspraken die met een adviseur op een renovatiemarkt kunnen gemaakt worden, zijn momenteel reeds geboekt.   

Ook naar de website www.antwerpenrenoveert.be vinden de Antwerpenaren vlot de weg: hij haalt meer dan 5000 unieke bezoekers per dag, en de tool Check je Huis is al meer dan 2500 keer ingevuld sinds de site op 27 maart online kwam. 

Schepen voor leefmilieu Tatjana Scheck: “We zijn zeer blij met de grote interesse voor onze renovatiemarkten. Ze bieden de gelegenheid om al je vragen te stellen over duurzaam renoveren. Met de markten vestigen we ook nog eens de aandacht op onze website www.antwerpenrenoveert.be. Zowel voor huiseigenaars, appartementsbewoners, VME’s en verhuurders of huurders is dit een interessante tool om meer te weten te komen over renovaties en mogelijke premies.”
Tatjana Scheck Schepen bevoegd voor sociale zaken, armoedebestrijding, sociale economie, leefmilieu en erediensten en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Diensten
Rebecca Van Remoortere Woordvoerder schepen Tatjana Scheck
Klimaat & Groen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.