Antwerps openluchtzwemseizoen start op zaterdag 18 mei

Antwerps openluchtzwemseizoen start op zaterdag 18 mei

Maandag 13 mei 2024

Op zaterdag 18 mei openen de twee Antwerpse openluchtzwembaden opnieuw hun deuren. Tot midden september kunnen zwemliefhebbers elke dag terecht in zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen voor op en top waterpret. Twee weken later gaan ook de buitenbaden van Sportoase Groot Schijn open.

Antwerpen heeft met zwemvijver Boekenberg in Deurne en openluchtzwembad De Molen op Linkeroever twee toplocaties in eigen beheer om te zwemmen in openlucht. Op zaterdag 18 mei trapt Sporting A het openluchtzwemseizoen officieel af en openen De Molen en Boekenberg weer maximaal de deuren. Zo zijn alle zwemmers er tot en met midden september alle dagen welkom voor een frisse duik onder de blote hemel.

Ecologisch verantwoorde duik in zwemvijver Boekenberg

In de groene omgeving van het Deurnse Boekenbergpark kunnen sportievelingen in alle rust genieten van de bijna 80 meter lange zwemvijver, nog steeds een van de grootste van Europa. Meer dan 22.000 planten zuiveren hem op een natuurlijke manier, waardoor er geen chloor of andere chemicaliën in het water zitten. Jonge zwemmers beleven waterpret op maat in het speelbad. Na de zwembeurt kunnen bezoekers nog terecht op de ligweide.

Ook dit jaar draagt de zwemvijver met trots het ‘Blue Flag’-label, omdat hij voldoet aan strenge criteria op het vlak van onder andere ecologische omgeving, veiligheid, toegankelijkheid en duurzaamheid.  

Openluchtzwembad De Molen

Aan het Sint-Annastrand op Linkeroever is het openluchtzwembad De Molen dan weer helemaal klaar voor het zomerseizoen. In het grote 50-meterzwembad zwemmen bezoekers in water met een temperatuur van een constante en zeer aangename 28 graden. De allerkleinsten kunnen er naar hartenlust plonsen in het kinderbad. Ook hier kunnen zwemmers op de grote grasweide terecht om na de zwembeurt even te zonnebaden. Het zwembad en de weide zijn net als alle andere Antwerpse sportaccommodaties rookvrij. Er is wel een afgebakende rookzone ter beschikking.

“Na watertandend te hebben toegeleefd naar de start van het openluchtseizoen, kunnen onze zwemmers zich vanaf het lange pinksterweekend helemaal uitleven in De Molen en Boekenberg. Achter de schermen werd er hard gewerkt om alles én iedereen in gereedheid te brengen voor de opening. Als nu ook nog de weergoden willen meewerken, gaan we een mooie en aangename zwemzomer tegemoet”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.

Zwemmen op dak van Sportoase Groot Schijn

Bovenop de twee openluchtzwembaden in beheer van Sporting A kunnen Antwerpse openluchtzwemmers ook terecht in Sportoase Groot Schijn in Deurne, vanaf zaterdag 1 juni. Dan genieten bezoekers van het recreatiecomplex op het eerste dak van het gebouw van een heerlijk frisse duik in de twee buitenbaden.

Praktisch

Zwemvijver Boekenberg

  • Boekenbergpark, Van Baurscheitlaan, Deurne
  • Openingsuren – zie website
  • Gratis toegang – bij grote drukte wordt wel blokzwemmen ingevoerd en worden zwembeurten beperkt tot 15 minuten per bezoeker

Openluchtzwembad De Molen

  • Wandeldijk 40, Antwerpen-Linkeroever
  • Openingsuren en tarieven – zie website

Sportoase Groot Schijn

  • Ruggeveldlaan 188, Deurne
  • Openingsuren, tarieven en alle praktische info – zie website

In de mediagalerij staan een aantal foto's van De Molen en de zwemvijver Boekenberg. Opgelet, dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Sport Cultuur & Vrije Tijd
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.