Skip to Content
Antwerpen zoekt jongeren voor stedelijke TikTok

Antwerpen zoekt jongeren voor stedelijke TikTok

Stad Antwerpen is actief op sociale media, ook op de populaire app TikTok. De stad zoekt nu vijf jongvolwassenen om daarvoor een jaar lang mee korte video’s te maken.

Maandag 24 oktober 2022

Op de stedelijke TikTok worden diverse video's voor alle bewoners gepost. Antwerpen speelt daar in op onderwerpen die lokaal leven, brengt tips en evenementen, en kaart thema’s als verkeersveiligheid en discriminatie aan.

De stad geeft nu vijf jonge makers (18 - 25 jaar) de kans om zich creatief te ontplooien en professionele ervaring op te doen. Zij maken elk één TikTok per maand, met de eigen smartphone. Ze worden maandelijks op een redactievergadering verwacht, geven inbreng over onderwerpen en formats, en maken video’s volgens de stedelijke huisstijl. In ruil leren ze heel wat bij over het creëren van content, en krijgen ze een verloning op basis van geleverde prestaties.

Inschrijven kan door een TikTok-video te maken waarin je motiveert waarom jij de beste kandidaat bent, en die vóór 13 november te mailen naar [email protected].

Erica Caluwaerts Schepen bevoegd voor economie, werk, innovatie, industrie, digitalisering, marketing en communicatie, openbaar domein en rechtszaken
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.