Afvalophaling start uur vroeger tijdens zomer

Van 1 juli tot 31 augustus start Antwerpse huisvuilophaling om 6 uur

Stad Antwerpen vervroegt tijdens de zomer, van 1 juli tot en met 31 augustus, de uren waarop huisvuil wordt opgehaald. In plaats van om 7 uur starten de ophaaldiensten al om 6 uur. De stad neemt dit initiatief om de grootste hitte voor de afvalophalers te vermijden.

De dagophaling voor huisvuil start in heel de stad normaal gezien om 7 uur, zo staat dit ook op de ophaalkalender. Om te vermijden dat afvalophalers moeten werken tijdens het heetste moment van de dag, besliste de stad om de huisvuilophaling tijdens de zomer vroeger op te starten.

De maatregel is enkel van toepassing op de dagophaling. De nachtophaling van het huisvuil blijft volgens dezelfde uren lopen.

Schepen voor stads- en buurtonderhoud Els van Doesburg: “Van zaterdag 1 juli tot en met donderdag 31 augustus wordt het huisvuil al vanaf 6 uur opgehaald. Zo kunnen onze huisvuilophalers het heetste moment van de dag meer vermijden en blijft hun werk op die dagen haalbaar. We willen daarom alle bewoners vragen om hun huisvuil ten laatste om 6 uur buiten te plaatsen.”
Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.