Sint komt langs in Antwerpse districten

Sinterklaas is binnenkort weer in het land. Op zaterdag 18 november komt hij met zijn boot aan in het centrum van Antwerpen. Ook in heel wat Antwerpse districten doet hij vervolgens zijn ronde. Zo houdt hij halt in Ekeren (25 november), Merksem (2 en 3 december), Zandvliet, Wilrijk en Hoboken (3 december). Één ding staat vast: voor de lokale kinderen wordt de komst van de goedheilig man een groot feest.

Ekeren

De Sint begroet alle Ekerse kinderen aan zwembad De Schinde. Nadien volgen ze hem naar Kasteel Veltwijck, waar ze hun kleurplaat kunnen afgeven. In ruil krijgen ze een kleine attentie en de mogelijkheid om een foto nemen.

 • zaterdag 25 november
 • zwembad De Schinde (Oorderseweg 83) en Kasteel Veltwijck (Veltwijcklaan 27)
 • de kleurplaten zijn af te halen bij de deelnemende Ekerse handelaars. Een lijst is binnenkort te vinden op www.ekeren.be.

Perscontact: Kelly Stark, tel. 03 338 29 16, [email protected]
Verantwoordelijke: districtsburgemeester Koen Palinckx

Berchem

Op woensdagnamiddag 29 november brengt Sinterklaas opnieuw een bezoek aan Berchem. Alle Berchemse kindjes zijn meer dan welkom om hem te ontvangen op het Kunstenplein, dat is het binnenplein achter bibliotheek De Poort. De kinderen genieten bovendien van doorlopende acts, grime, voorleeshoekjes, animatie en foodtrucks.

 • woensdag 29 november
 • binnenplein achter bib De Poort, Willem Van Laarstraat 15
 • Vanaf 13u staan de pieten klaar, om 14u30 komt de Sint iedereen toespreken
 • Doorlopend vertier van 13 tot 17 uur

Perscontact: Hans De Bakker, tel. 03 338 40 09, [email protected]
​Verantwoordelijke: districtsburgemeester Evi Van der Planken

Merksem

Het district Merksem ondersteunt de lokale Gezinsbond in de organisatie: de Sint en zijn Pieten gaan op tocht door heel Merksem, en ontmoeten de kinderen tijdens een persoonlijk bezoek aan de voordeur. Sinterklaas maakt graag tijd voor een babbeltje en een foto, en brengt uiteraard ook lekkers mee voor alle brave kinderen.

 • zaterdag 2 en zondag 3 december
 • stoepbezoeken in Merksem
 • 12 euro per kind | 4 euro kansentarief
 • cadeautjes, chocolade en snoep voor elk kind
 • Inschrijven kan via [email protected] of 0479 26 49 02. Aan de ouders wordt gevraagd om bij inschrijving wat positieve persoonlijke informatie over hun kind(eren) mee te geven.
 • klik hier voor alle info

Perscontact: Griet Gabriëls, tel. 03 338 73 19, [email protected]
Verantwoordelijke: Sonja De Meyer, districtsschepen voor jeugd

Berendrecht-Zandvliet-Lillo

De Sint en zijn Pieten komen op zondag 3 december naar vrijetijdscentrum De Schelde. Ze gaan er samen met de kinderen op zoek naar een mysterieus schoorsteenbeest dat heel wat roet in het eten gooit. Na deze voorstelling maakt de Sint tijd om alle kinderen te ontmoeten in de foyer, en krijgen ze een snoepzakje mee naar huis.

Perscontact: An Theunis, tel. 0476 96 82 03, [email protected]
Verantwoordelijke: Pascale De Langhe, districtsschepen voor jeugd

Wilrijk

Sinterklaas maakt zijn opwachting in het centrum van Wilrijk op zondag 3 december. De Wilrijkse jeugddienst en hun geitenmascotte organiseren een heuse Sinterklaasparade, die om 13.30 uur vertrekt aan het Pastoor Pauwelsplein. Alle kinderen zijn welkom om mee op te stappen of onderweg de Sint en zijn gevolg toe te zwaaien. Omstreeks 15.00 uur arriveert de stoet op de Bist. In het auditorium van het gemeenschapscentrum kunnen de kinderen er samen met Sinterklaas tot slot genieten van een optreden van het kinderkoor van Academie Wilrijk.

 • zondag 3 december vanaf 13.30 uur
 • vertrek op het Pastoor Pauwelsplein, aankomst op de Bist omstreeks 15.00 uur
 • gratis, meer info op www.wilrijk.be, klik hier voor de rechtstreekse link

Perscontact: Joost Claessens, tel. 0475 20 15 01, [email protected]
Verantwoordelijken: Hans Ides, districtsschepen voor jeugd – Kristof Bossuyt, districtsburgemeester

Hoboken

Op zondag 3 december kan heel het gezin de Sint en zijn Pieten verwelkomen aan de steiger van de veerpont waar ze per boot aankomen. Daarna vertrekt een vrolijke Sinterklaasstoet met paard en koets naar park Gravenhof. ​ Daar start op hetzelfde tijdstip een Sinterklaasfair met standjes van jeugdverenigingen en een knutselworkshop.

 • zondag 3 december van 14 tot 16.30 uur
 • veerpont (einde Leo Bosschartlaan) en park Gravenhof (Louisalei 7)
 • gratis, meer info op www.gravenhof.org

Perscontact: Ilke Poppe, tel. 03 292 65 32, [email protected]
Verantwoordelijke: districtsburgemeester Kathelijne Toen

Jeugd & Onderwijs Cultuur & Vrije Tijd
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.