Blijde intrede van Sinterklaas op 18 november in Antwerpen

Blijde intrede van Sinterklaas op 18 november in Antwerpen

Op zaterdagmiddag 18 november komt Sinterklaas per boot aan in Antwerpen. Zoals de traditie het vereist, spreekt hij er vervolgens de kinderen toe vanop het balkon aan het stadhuis. Iedereen is welkom om de goedheilig man mee te onthalen. De KetnetBand en -wrappers zorgen voor heel wat animatie, en er is ook een live-uitzending op VRT 1 en Ketnet.

De patroonheilige van de kinderen meert dit jaar met zijn gevolg aan rond 13.50 uur bij het ponton aan het Steenplein. Daar verwelkomen burgemeester Bart De Wever en presentator Bart Peeters hem. Daarna begeeft de stoet zich in de richting van Het Steen en via de Ernest Van Dijckkaai en Suikerrui naar de Grote Markt. Daar zal de Sint zijn traditionele toespraak vanop het balkon van het stadhuis geven.

Animatie en live-uitzending

De blijde intrede wordt opgeluisterd door Ketnet. Zo zorgen onder meer De KetnetBand, Kaatje en Viktor & Kamiel voor aangepaste sfeer op de Grote Markt. Ketnetwrappers Sarah Mouhamou en Gloria Monserez verzorgen de presentatie en leiden alles ter plaatse in goede banen.

Tolken Vlaamse Gebarentaal zullen alles vertalen voor de doven en slechthorenden in het publiek, en er zijn plaatsen voorzien voor mensen met een beperking.

Op de Grote Markt start het programma om 13.00 uur. Daar staat bovendien een groot scherm waarop de televisie-uitzending rechtstreeks te volgen is. Zo zien de kinderen daar ook de aankomst van de stoomboot en de stoet.

Siteplan
Siteplan

Het einde is voorzien om 15.00 uur.

Het feestelijke gebeuren is op televisie en online te volgen vanaf 13.30 uur op VRT 1 en Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-app. Later zijn er ook herhalingen op Ketnet, waaronder een met Vlaamse gebarentaal.

Alle laatste info zal steeds te vinden zijn op https://ouders.ketnet.be.

Mobiliteitsinfo

De stad raadt aan om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar de blijde intrede te komen. Een deel van de site wordt autovrij gemaakt of krijgt een tijdelijk parkeerverbod. De uitgebreide mobiliteitsinfo en het grondplan zijn te vinden op www.slimnaarantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.


Het plannetje uit dit persbericht en foto's van vorig jaar kunnen gedownload worden op de mediagalerij.

Sinterklaas is een feest voor alle kinderen en dat wil Ketnet ook zo houden. Daarom zoals steeds de vraag aan de pers om niet te communiceren over de acteurs die deel uitmaken van het Sinterklaas-universum.

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Jeugd & Onderwijs Cultuur & Vrije Tijd
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.