Zwemvijver Boekenberg blijft tot 17 september donderdag en vrijdag doorlopend open

Het college besliste vandaag om zwemvijver Boekenberg ook op donderdag en vrijdag doorlopend open te houden tot het einde van het openluchtseizoen, op 17 september. Normaal loopt de zomerregeling, waarbij er elke dag doorlopend kan gezwommen worden, af op 3 september. Door de zwemvijver ook in september op donderdag en vrijdag de hele dag open te houden wil de stad Antwerpse zwemmers tijdens de mooie nazomerdagen bijkomende zwemuren en verkoeling aanbieden.

Met zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen heeft de stad twee toplocaties om in openlucht te komen zwemmen. Sinds zaterdag 13 mei zijn beide baden open voor het publiek.

Tot en met zondag 3 september loopt de zomerregeling en kan er nog elke dag doorlopend worden gezwommen in openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg.

Opening op donderdag en vrijdag tot einde openluchtseizoen

Stad Antwerpen besloot nu om zwemvijver Boekenberg tot het einde van het openluchtseizoen, op 17 september, ook donderdag en vrijdag de hele dag open te houden. Zo wil ze Antwerpse zwemmers ook tijdens de mooie nazomerdagen de kans geven op een verfrissende duik.

Zo zal zwemvijver Boekenberg van 6 september tot en met 17 september van woensdag tot en met zondag open zijn voor het Antwerpse publiek, en is er enkel een sluiting op maandag en dinsdag.

Voor openluchtzwembad De Molen blijven de openingsuren ongewijzigd. Alle overdekte zwembaden zijn gewoon open voor publiek, scholen en zwemclubs.

Praktisch 

Zwemvijver Boekenberg

Openluchtzwembad De Molen

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.