Zwembad Sorghvliedt terug open vanaf 26 september

Vanaf maandag 26 september opent zwembad Sorghvliedt in Hoboken opnieuw de deuren. Sinds midden februari was het tijdelijk gesloten, wegens een gedeeltelijke verzakking van het plafond in de zwemhal. Intussen is dat volledig vervangen en kunnen zwemliefhebbers, scholen en sportclubs vanaf begin volgende week weer terecht in het zwembad.

Op donderdag 17 februari moest zwembad Sorghvliedt de deuren sluiten nadat de medewerkers een lichte verzakking van het plafond in de zwemhal hadden ontdekt. Daardoor kon de veiligheid van de zwemmers niet langer worden gewaarborgd. Een grondige screening van het volledige plafond bracht aan het licht dat de draadstangen die het op hoogte moeten houden over de volledige oppervlakte van de zwemhal moesten worden vervangen. Ingrijpende herstellingswerken, die onvermijdelijk een zware impact hadden op de duur van de sluiting.

De voorbije maanden werd alles in het werk gesteld om de locatie zo snel mogelijk veilig te kunnen heropenen. Nu de werken aan het volledig vernieuwde plafond achter de rug zijn, worden de zwemkuipen volop gevuld met water, om vanaf maandagochtend 26 september de publiekszwemmers, zwemclubs en scholen opnieuw te verwelkomen. Dat is een week vroeger dan door de aannemer was vooropgesteld.

Alle praktische info over zwembad Sorghvliedt is te vinden op www.antwerpen.be/zwembaden, klik hier voor de rechtstreekse link.

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.