‘Zwem je zen’: relaxerende yoga op het water in stedelijke zwembaden

‘Zwem je zen’: relaxerende yoga op het water in stedelijke zwembaden

Sporting A tovert vier stedelijke zwembaden in februari en maart om tot sfeervolle relaxtempels. Tijdens de eerste editie van ‘Zwem je zen’ is baantjes trekken niet aan de orde, helemaal zen worden tijdens een yogasessie op het water wel. De inschrijvingen lopen nu reeds vlot binnen, dus geïnteresseerden wachten best niet te lang.

In deze drukke tijden voelen veel mensen de nood om af en toe even op de rem te gaan staan. Wie snakt naar een dergelijk rustmoment kan dankzij de eerste editie van ‘Zwem je zen’ terecht in vier stedelijke zwembaden om de batterijen weer helemaal op te laden met een relaxerende yogasessie op het water. Tijdens dit gloednieuwe evenement worden zwembaden Plantin Moretus (Borgerhout), Sorghvliedt (Hoboken), Park van Merksem en Groenenhoek (Berchem) achtereenvolgens omgetoverd tot sfeervolle ontspanningsbaden.

Voor één keer (even) geen plaats voor sportieve baantjestrekkers en jong plonsgeweld in het zwembad. Met een beperkt aantal deelnemers van 11 personen per sessie wordt het zengehalte nog versterkt door het sfeervol verlichte bad en de zenmuziek op de achtergrond. In de yogasessie van 35 à 40 minuten proeven de deelnemers van de unieke ervaring van yoga op het water. Dit gebeurt op speciale stevige en robuuste matten. Ideaal om de zorgen van zich af te laten glijden. Na de sessie kunnen de deelnemers letterlijk en figuurlijk blijven hangen in speciale hangmatten in het bad. Of volledig tot rust komen met een gezond en lekker drankje in het exclusief ingerichte chillhoekje. ​

“Sport verbindt mensen, maar ook lichaam en geest. In het geval van yoga mag je dat laatste heel letterlijk nemen. Bij ‘Zwem je zen’ draait alles om het vinden van balans, op en naast het water. Wie deelneemt aan deze ontspannende inspanning in één van onze pop-up ‘zenbaden’, voelt zich als herboren en start de nieuwe (werk)dag met een volle energietank”, verzekert schepen voor sport Peter Wouters.

Praktisch

  • ‘Zwem je zen’ vindt plaats op vier data in vier verschillende zwembaden, waarbij er telkens van 17.00 tot 21.45 uur (Sorghvliedt tot 21.00 uur) een aantal sessies zijn:
    • donderdag 16 februari: Plantin Moretus
    • donderdag 23 februari: Sorghvliedt
    • woensdag 1 maart: Park van Merksem
    • vrijdag 10 maart: Groenenhoek
  • De kostprijs is 4 euro en reserveren is verplicht via de stedelijke zwembadenshop: https://zwembadenantwerpen.recreatex.be/. De inschrijvingen lopen nu reeds vlot binnen, dus geïnteresseerden wachten best niet te lang.

Persuitnodiging

De pers is welkom op de eerste ‘Zwem je zen’-sessie op donderdag 16 februari vanaf 17.00 uur in zwemblad Plantin Moretus (Plantin en Moretuslei 343, 2140 Borgerhout) om beelden te komen maken. Daarbij moet wel zoals steeds toestemming gevraagd worden wanneer mensen herkenbaar in beeld komen, en dient vooraf aangemeld te worden via [email protected].


Het promotiebeeld is te vinden in de mediagalerij. Dit is uitsluitend bedoeld voor gebruik door de pers.

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.