Zorgbedrijf Antwerpen zet de deuren open op Dag van de Zorg

Op zondag 19 maart is het Dag van de Zorg in heel Vlaanderen, ook bij Zorgbedrijf Antwerpen. Op die dag ontvangen 10 locaties iedereen die een kijkje wil nemen in een woonzorgcentrum, dienstencentrum of assistentiewoning. Klanten, bewoners, al hun vrienden en familie en mensen uit de buurt zijn van harte welkom om de diensten van Zorgbedrijf Antwerpen te leren kennen. Op deze sites is bovendien leuke animatie voorzien voor groot en klein en staan er lekkere snacks en drankjes klaar. Ook wie interesse heeft in een job in de zorg vindt op de Dag van de Zorg bij het Zorgbedrijf een nieuwe uitdaging.

In Deurne, Berchem, Berendrecht en Hoboken worden verschillende activiteiten georganiseerd tussen 10 en 17 uur, speciaal voor de Dag van de Zorg. Het programma is te vinden op zorgbedrijf.antwerpen.be/dagvandezorg.

Nieuw woonzorgcentrum Eksterlaer in Deurne

In Deurne kan iedereen die wil het nieuwe woonzorgcentrum Eksterlaer bezoeken. Wie een rondleiding wil volgen, moet zich vooraf inschrijven. Bezoekers worden verwend met een lekker stukje 'huisbereide' cake of gebak of een Hasseltse koffie, door de bewoners met liefde klaargemaakt.

Activiteiten op vier locaties in Berchem

Ook in Berchem, in de Pulhofwijk, valt er heel wat te beleven tijdens de Dag van de Zorg.

  • De nieuwbouw assistentiewoningen Pulhof kunnen vrij bezocht worden. Woonadviseurs zorgen voor een rondleiding in twee modelflats, waarvoor bezoekers niet moeten inschrijven. Vanaf mei start de verhuur en verkoop van deze woningen.
  • In woonzorgcentrum Sint Anna start om 10.30 uur een rondleiding. Daarna kan iedereen die wil samen met Jan Bervoets van Dr Song hits van vroeger en nu zingen. Zangervaring is niet vereist: “Samen zingen verbindt mensen. En zo ontstaat er magische harmonie, die àltijd goed klinkt.” ‘s Middags kan iedereen die vooraf reserveert genieten van een feestelijk vaderdagmenu met drie gangen. Ook in de namiddag zijn er rondleidingen. Bezoekers kunnen ook genieten van een snack, drankje of kinderanimatie.
  • In woonzorgcentrum Ruytenburg en dagverzorgingscentrum Berchem kunnen geïnteresseerden terecht voor een jobbrunch om 10 uur en een optreden van Jean Bosco Safari om 14 uur. Ook hier is er een vaderdagmenu, zijn er rondleidingen (bijvoorbeeld langs de wellness) en staan de hapjes, drankjes en het springkasteel klaar. Er is een uur gratis strijk te winnen in het strijkatelier.

Een gezellige dag voor het hele gezin in Berendrecht

Ook de locaties van Zorgbedrijf Antwerpen in Berendrecht zwaaien de deuren open.

  • ‘s Middags kunnen bezoekers in dienstencentrum Molengeest aanschuiven voor een driegangenmenu. Om 14.30 uur treedt Lia Linda op en zijn er tijdens de show verse smoutebollen. Doorlopend loopt ook hier de strijkatelieractie.
  • In woonzorgcentrum Monnikenhof en dagverzorgingscentrum Berendrecht openen de deuren al in de voormiddag. Om 10 uur start het jobevent voor zorgkundigen, verpleegkundigen en poetshulpen. Bezoekers kunnen het ‘senior-simulatiepak’, rolstoelparcours en de belevingstafel uitproberen, rondleidingen volgen en foto’s laten nemen in de fotohoek. Kinderen leven zich uit op het springkasteel en laten zich schminken bij de grime.
    ​Om 12 uur is er het middagmenu en daarna een snuifje cultuur: ‘Een toevallige passant’, een woordeloze circusvoorstelling, van vader Noah en zoon Benjamin Rummens. Om 15 uur speelt Patrick De Deken ten dans, met populaire muziek voor iedere leeftijd. Van schlagers tot rock ‘n roll, van evergreens tot disco.
  • Een frisse neus halen kan in Berendrecht met de luisterwandeling-podcast.

Een hele dag creativiteit troef in Portugesehof op het Kiel

Het programma in dienstencentrum en assistentiewoningen Portugesehof in Hoboken is ook lekker, interessant en muzikaal. In de voormiddag is er de knutselclub, een tentoonstelling, demonstraties en een schaakinitiatie op een reuzeschaakbord. ‘s Middags wordt het vaderdagmenu geserveerd. Geen middagdipje, want het dj-duo Gust & Robert lokt iedereen naar de dansvloer. Om 14 uur creëert Zsa Zsa Zsu een poëtische retrosfeer met gitaar, contrabas en zwoele stemmen. In de namiddag zijn de kapper, pedicure en brasserie geopend en is kinderanimatie voorzien. Bovendien kunnen bezoekers de hele dag gaan kijken in de pas gerenoveerde assistentiewoningen, zonder reservatie.


Wenst u meer info of komt u langs? Contacteer Pieter Dierckx, directeur communicatie Zorgbedrijf Antwerpen: 0475 46 23 67 en [email protected].

Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Pieter Dierckx Directeur communicatie Zorgbedrijf Antwerpen
Story image
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.