Skip to Content
Winter in Antwerpen gaat door in afgeslankte versie

Winter in Antwerpen gaat door in afgeslankte versie

Ook bijkomende maatregelen op Meir

Winter in Antwerpen kan doorgaan, maar zonder kerstchaletdorp, nieuwjaarsvuurwerk en nieuwjaarsreceptie. Om het kerst- en eindejaarsshoppen in goede banen te leiden, zullen er bovendien bijkomende maatregelen gelden voor de Meir.

De Antwerpse stedelijke crisiscel kwam vanmiddag samen om de maatregelen te bespreken die het Overlegcomité afkondigde naar aanleiding van de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen.

​De crisiscel nam kennis van de vraag van een belangrijke groep van standhouders van de kerstmarkt om de chalets te annuleren. Daarenboven blijkt de praktische en veilige organisatie van het kerstchaletdorp, verspreid over verschillende plaatsen in de historische binnenstad, binnen het wettelijk kader vrijwel onmogelijk. Hetzelfde geldt voor het nieuwjaarsvuurwerk en de traditionele nieuwjaarsreceptie.

De burgemeester heeft dan ook beslist om het kerstchaletdorp, het nieuwjaarsvuurwerk en de nieuwjaarsreceptie niet te laten doorgaan.

Verschillende andere evenementen van de kerstmarkt en Winter in Antwerpen kunnen echter wel plaatsvinden. De schaatspiste en de winterbars, het reuzenrad, het Joe Xmas House op de Grote Markt, de kerststal, het sterrenkijken op Het Steen en verschillende animaties zullen veilig doorgaan zoals gepland.

Om het kerst- en eindejaarsshoppen in goede banen te leiden, zullen er ook bijkomende maatregelen gelden voor de Meir. Shoppers zullen er tijdens winkeltijdstippen door dynamische borden en op piekdagen door stewards op gewezen worden de afstandsregel te respecteren en bij drukte een mondneusmasker te dragen.

“Dit is geen gemakkelijke beslissing, maar de bovenlokale maatregelen en de stijgende curve laten ons jammer genoeg weinig keuze”, zegt burgemeester Bart De Wever. “Bovendien merkten we ook bij standhouders dat er steeds minder animo was. Er blijven echter tal van evenementen die we wel veilig kunnen organiseren om deze kerst- en eindejaarsperiode te verwarmen.”

Een persbericht met het aangepaste programma van Winter in Antwerpen kan u hier nalezen.

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever

Stad Antwerpen maakt gebruik van een nieuw verzendsysteem voor perscommunicatie. Voortaan kan je alle verstuurde persberichten ook raadplegen in onze nieuwsruimte op pers.antwerpen.be. Daar zullen ook telkens de dagordes college, gemeenteraad en gemeenteraadscommissies gepost worden.

Copyright headerbeeld: Stad Antwerpen

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.