Werken in Jeanne Brabantstunnel op 26 februari  

Werken in Jeanne Brabantstunnel op 26 februari  

Op maandag 26 februari voert de aannemer een dringende herstelling uit aan de betonnen stootboord in de Jeanne Brabantstunnel op de Leien (richting zuiden), van omstreeks 7.30 uur tot 15.00 uur. De tunnel blijft daarbij open voor het doorgaand verkeer.  

Gemotoriseerd verkeer kan gebruik blijven maken van zowel de Jeanne- als de Jos Brabantstunnel, waardoor de verkeershinder minimaal is. De afrit richting parking Opera in de Jeanne Brabantstunnel wordt wel afgesloten tijdens de werken.  

De parking blijft bereikbaar via de Jos Brabantstunnel, en de parking verlaten kan steeds via beide tunnelkokers.  

Hekwerk en boord beschadigd 

Deze werken zijn noodzakelijk wegens een ongeval eind vorig jaar, waarbij een voertuig inreed op de betonnen stootboord tussen de doorgaande rijstrook en de afrit naar de parking. Een aanzienlijk deel van het hekwerk werd losgerukt en de betonnen stootboord waarop dit bevestigd was, werd beschadigd. Om de veiligheid van de weggebruikers te garanderen moet de betonnen boord eerst hersteld worden voor het hekwerk geplaatst kan worden. Door deze werken uit te voeren hoopt stad Antwerpen het metalen hekwerk snel terug te kunnen plaatsen.  


Het hoofdbeeld van dit persbericht (© Frederik Beyens) is te vinden in de mediagalerij. Het is enkel bedoeld voor gebruik door de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 101.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.