Waterkeringspoorten in Antwerpen gaan maandag 31 januari dicht wegens hoogwater

Waterkeringspoorten in Antwerpen gaan maandag 31 januari dicht wegens hoogwater

Door een storm rond Groot-Brittannië verwacht de Vlaamse Waterweg maandag 31 januari 2022 stormtij waardoor de waterkeringspoorten langsheen de Scheldekaaien gesloten worden vanaf de middag.

De Vlaamse Waterweg verwacht maandag 31 januari in de namiddag hoogwater waardoor de waterkeringspoorten gesloten worden vanaf de middag. Eigenaars van wagens die op de Scheldekaaien geparkeerd staan, wordt aangeraden deze te verplaatsen.

Vermoedelijk rond 18 uur zullen de waterkeringspoorten weer worden geopend.

Het wordt sterk afgeraden om te voet de waterkeringsmuur over te steken tijdens of onmiddellijk na hoogwater.

Veerdiensten en de waterbus

Het springtij heeft ook impact op de dienstregeling van de waterbus en de veerdiensten. Kijk op de website voor actuele informatie: waterbus en veerdiensten.

 

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen

 

 

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.