Waterkeringspoorten in Antwerpen gaan dicht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 februari wegens hoogwater

Na de doortocht van storm Eunice verwacht het Waterbouwkundig Labo in de ochtend van zaterdag 19 februari springtij op de Schelde. De brandweer en de stadsdiensten sluiten daarom vanaf middernacht de waterkeringspoorten. Om 9 uur gaan die vermoedelijk terug open.

Het Waterbouwkundig Labo verwacht zaterdag 19 februari om 5.50 uur een springtij van 6,95m TAW. Daarom worden al om middernacht de waterkeringspoorten gesloten.

Eigenaars van wagens die op de Scheldekaaien geparkeerd staan, wordt aangeraden deze te verplaatsen. Er wordt niet getakeld. Wagens kunnen niet meer weg, eens de poorten toe zijn.

Vermoedelijk rond 9 uur zullen de waterkeringspoorten weer worden geopend.

Het wordt sterk afgeraden om te voet de waterkeringsmuur over te steken tijdens of onmiddellijk na hoogwater.

 

 

 

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen

 

 

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.