Vlaanderen Feest op donderdag 11 juli: gratis optredens op Grote Markt

Vlaanderen Feest op donderdag 11 juli: gratis optredens op Grote Markt

Vrijdag 5 juli 2024

Stad Antwerpen en VRT organiseren ook dit jaar 'Vlaanderen Feest', het feest van de Vlaamse Gemeenschap op donderdag 11 juli. Iedereen is welkom op de Grote Markt voor de optredens van een hele reeks Vlaamse toppers. ​

Op 11 juli palmt Peter Van de Veire weer de Grote Markt van Antwerpen in met Vlaanderen Feest en brengt een scala aan Vlaamse topartiesten mee. Vanaf 18.00 uur wordt het publiek opgewarmd door dj Dimi. Daarna laten onder andere Pauline, Aaron Blommaert, Bart Peeters, Camille, Margriet Hermans en Celien, Maksim en Hanna Mae, Metejoor, Belle Perez, Gene Thomas en Francisco het beste van zichzelf horen. Bart Kaëll trakteert tot slot het publiek in Antwerpen op zijn grootste hits. Dj Dimi sluit het feest af tot 22.30 uur.

De show zal te bekijken zijn op VRT 1 en VRT MAX vanaf 20.20 uur.

Persuitnodiging: namiddagprogramma op Schoonselhof

De 11 juliviering van stad Antwerpen heeft ook een traditioneel luik met een plechtigheid en de uitreiking van de Gulden Spoor voor economische uitstraling en de Gulden Spoor voor maatschappelijke uitstraling in samenwerking met de Beweging Vlaanderen-Europa vzw. Dat is enkel toegankelijk voor genodigden en pers, maar wordt wel live opgenomen en uitgezonden door ATV. Om 16.00 uur start de uitzending op de televisie, en online op atv.be.

De viering brengt hulde aan Armand Preud’homme, een monument van de Vlaamse muziek. Op de plechtigheid speechen Antwerps burgemeester Bart De Wever, de coördinator van het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek Jan Dewilde en Minister-President van Vlaanderen Jan Jambon.

De pers is welkom op donderdag 11 juli van 15.30 uur tot 18.00 uur in het Schoonselhof tegenover het kasteel (Krijgsbaan 100, 2660 Hoboken).

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen ten laatste op zondag 7 juli via externe.relaties@antwerpen.be.


U vindt het headerbeeld in de mediagalerij. Deze foto is uitsluitend bestemd voor gebruik door de pers. ​

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Story image
Cultuur & Vrije Tijd
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.