Vlaanderen Feest op dinsdag 11 juli: gratis optredens op Grote Markt

Vlaanderen Feest op dinsdag 11 juli: gratis optredens op Grote Markt

Stad Antwerpen en VRT organiseren ook dit jaar 'Vlaanderen Feest', het feest van de Vlaamse Gemeenschap op dinsdag 11 juli. Iedereen is welkom op de Grote Markt voor de optredens van een hele reeks Vlaamse toppers. ​

Het publiek wordt vanaf 18 uur opgewarmd door een swingende dj-set, waarna #LikeMe zorgt voor een spetterend voorprogramma vanaf 19 uur. Om 20 uur is er opnieuw muziek door dj Dimi. Vanaf 20.40 uur volgt dan de stomende liveshow, gepresenteerd door Peter Van de Veire, met grote namen als Bazart, Camille, Metejoor, XINK, Dana Winner, Gustaph, Aaron Blommaert en Pommelien Thijs. Stan Van Samang zingt het Vlaanderen feestlied: ‘Feest’, speciaal voor deze gelegenheid geschreven én in het Nederlands gezongen. Deze topartiesten beloven een feestelijke avond met heel wat muzikaal plezier. Als kers op de taart sluiten niemand minder dan De Romeo's de dag af.

De show zal live te bekijken zijn op VRT 1 en VRT MAX vanaf 21.00 uur.

Persuitnodiging: namiddagprogramma op Schoonselhof

De 11 juliviering van stad Antwerpen heeft ook een traditioneel luik met een plechtigheid en de uitreiking van de Gulden Spoor voor economische uitstraling in samenwerking met Vlaanderen Feest! en de Beweging Vlaanderen-Europa vzw. Dat is enkel toegankelijk voor genodigden en pers, maar wordt wel live opgenomen en uitgezonden door ATV. Om 16 uur start de uitzending op de televisie, en online op www.atv.be.

De viering brengt hulde aan Hendrik Conscience en vindt plaats aan zijn graf. Conscience publiceerde 185 jaar geleden zijn boek De Leeuw Van Vlaanderen en overleed 140 jaar geleden.

Op de plechtigheid speechen Vlaams minister-president Jan Jambon, Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts, Antwerps burgemeester Bart De Wever en Conscience-biograaf Johan Vanhecke.

De pers is welkom op dinsdag 11 juli van 15.30 uur tot 18.00 uur in het Schoonselhof tegenover het kasteel (Krijgsbaan 100, 2660 Hoboken).

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen ten laatste op zondag 9 juli via [email protected].


U vindt het headerbeeld in de mediagalerij. Deze foto is uitsluitend bestemd voor gebruik door de pers. ​

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Story image
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.