Skip to Content

Vierde editie vechtsportgala Round 3 in Berchem

Sporthal Het Rooi in Berchem vormt op zaterdag 27 november het decor van de vierde editie van ‘Round 3’. Dat belooft opnieuw een uniek vechtsportgala te worden met voornamelijk jong Antwerps talent in de ring. Het evenement is een organisatie van vijf erkende Antwerpse vechtsportclubs: Antwerp Piranhas, The Bulldogs, Team Unbreakable, Said Gym en Team ’t Rooi. Door de coronamaatregelen kunnen de wedstrijden enkel via livestream gevolgd worden, met een uitzondering voor de pers.

Aan deze vierde editie van ​ Round 3 nemen 60 atleten deel, waarvan 70% Antwerpenaren. Zij kampen tegen elkaar in de disciplines thaiboks en MMA (Mixed Martial Arts).

Schepen voor sport Peter Wouters: “Het blijft een vrij uniek gegeven dat vijf clubs de krachten bundelen om aanstormend Antwerps vechtsporttalent de kans te geven om in een kwaliteitsvol en veilig kader hun sport in de kijker te zetten. Zo kunnen ze tonen wat ze in hun mars hebben in de ring. Jammer genoeg zullen de atleten het moeten doen zonder de aanmoedigingen van het publiek, maar met een kwalitatieve livestream biedt de organisatie een waardig alternatief om de hoogstaande en spektakelrijke kampen te kunnen volgen”.

Persuitnodiging

Er is een uitzondering voor de pers: journalisten die Round 3 graag bijwonen, zijn op zaterdag 27 november welkom vanaf 14 uur in sporthal Het Rooi, Berchemstadionstraat 73, 2600 Berchem. Een Covid Safe Ticket (coronapas) en het dragen van een mondmasker is verplicht. ​

Programma

  • 14.00 - 17.30 uur: beginners (nieuwelingen en C-atleten) zonder livestream
  • 18.00 - 21.00 uur: semi-profs (B-atleten), te volgen via livestream
  • 21.20 - 23.30 uur: profs (A-atleten), te volgen via livestream

Livestream

Kijken via de livestream kan via het YouTube-kanaal van Round 3, kik hier voor de rechtstreekse link. Daar is nu al (tot aan de livestream) de promotievideo voor het gala te bewonderen.


Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Kris Goossenaerts Kabinetsmedewerker van schepen Peter Wouters

Stad Antwerpen maakt gebruik van een nieuw verzendsysteem voor perscommunicatie. Voortaan kan je alle verstuurde persberichten ook raadplegen in onze nieuwsruimte op pers.antwerpen.be. Daar zullen ook telkens de dagordes college, gemeenteraad en gemeenteraadscommissies gepost worden.

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.