Skip to Content

Verstoorde dienstverlening wegens nationale actiedag op vrijdag 22 april

Vandaag organiseren de vakbonden een actiedag. Die heeft gevolgen voor de dienstverlening van stad Antwerpen. Hieronder staat een overzicht. Dat is ook te vinden op www.antwerpen.be.

Stadsloketten

Alle stadsloketten zijn geopend. De stadsloketten werken op afspraak maar de wachttijden kunnen oplopen. Antwerpenaren kunnen steeds gebruikmaken van het e-loket via www.antwerpen.be/e-loket.

Stedelijk contactcenter en bezoekerscentrum

Het stedelijk contactcenter is bereikbaar. Hou rekening met een zekere wachttijd.

Bij Visit Antwerpen zijn zowel de brandstore in station Antwerpen-Centraal als Het Steen normaal geopend.

Huisvuilophaling en recyclageparken

De huisvuilophaling van vandaag is in de hele stad sterk verstoord. De stad vraagt aan haar inwoners om indien mogelijk hun afval terug binnen te nemen. Om de straten zo snel mogelijk opnieuw proper te krijgen zal op veel plaatsen niet-selectief worden opgehaald en gaat alle afval daar in één huisvuilwagen.

De ophaling van sluikstort en het ledigen van papiermanden wordt vandaag minimaal uitgevoerd. Ook bij de veegdienst zijn niet alle medewerkers aanwezig en wordt er gefocust op de grote assen. Het ledigen van de ondergrondse sorteerstraten zal vertraging oplopen. De afspraken voor de grofvuilophaling werden geannuleerd en verplaatst naar een ander moment. Er is vandaag geen graffitiverwijdering.

Alle stedelijke recyclageparken zijn vandaag gesloten.

Bibliotheken en cultuurcentra

Enkel bib Driehoek in Ekeren is wegens de impact van de vakbondsactie gesloten. De overige bibliotheken en cultuurcentra zijn geopend. De wijkbibliotheken zijn altijd gesloten op vrijdag.

Stedelijke musea en erfgoedinstellingen

Het Middelheimmuseum en het MAS zijn gedeeltelijk open. Het Red Star Line Museum is gesloten voor publiek, maar de geplande schoolbezoeken gaan wel door.

Het MoMu en DIVA zijn gesloten voor renovatie; de pop-up van DIVA op de Grote Markt is wel open.

Zwembaden en sportinfrastructuur

De meeste stedelijke sportinfrastructuur heeft geen hinder door de staking.

Uitzonderingen:

  • Zwembad Wezenberg (Antwerpen) is gesloten voor het publiek (maar wel open voor het BK zwemmen).
  • Zwembad Ieperman (Wilrijk) is gesloten ten gevolge van de vakbondsactie.
  • Zwembad Groenenhoek (Berchem) ontvangt in de voormiddag enkel schoolgroepen maar blijft gesloten voor publiek.
  • Zwembad Sorghvliedt (Hoboken) is gesloten wegens werkzaamheden aan de infrastructuur. Dat geldt ook voor openluchtcentrum Ruggeveld (Deurne).

Kinderopvang (stedelijke opvanglocaties)

Van de 16 locaties voor stedelijke kinderopvang is er 1 open, 10 deels open (dus niet voor alle leefgroepen) en 5 volledig gesloten. Alle ouders werden vooraf verwittigd.

AG Stedelijk Onderwijs

De centrale diensten van het Stedelijk Onderwijs zijn bereikbaar. In sommige scholen is er hinder, er is steeds noodopvang voorzien.

Sociale centra en andere diensten voor sociale hulpverlening

Alle sociale centra en andere diensten voor sociale hulpverlening zijn open.

Zorgbedrijf Antwerpen

In de woonzorgcentra, de centra voor jeugdzorg en voor de zorgbehoevende klanten van de thuisdiensten van Zorgbedrijf Antwerpen is de dienstverlening gegarandeerd. De dienstencentra zijn gewoon open.

Nabilla Ait Daoud Schepen bevoegd voor cultuur, kinderopvang, personeel, loketten en ontwikkelingssamenwerking
Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.