Velo Antwerpen rolt Payconiq en Bancontact uit

Velo Antwerpen rolt Payconiq en Bancontact uit

Velo Antwerpen neemt vanaf eind oktober de betaalopties Payconiq en Bancontact in gebruik, zodat er geen kredietkaart meer nodig is om een Velo dag- of weekpas te kopen. Door die drempel te verlagen kan iedereen nu nog sneller en gemakkelijker gebruik maken van het Velosysteem.

Velo Antwerpen maakt het sinds eind oktober mogelijk om in enkele clicks met Payconiq of Bancontact een dag- of weekpas aan te maken. Zo wordt Velo nog toegankelijker, ook voor wie geen kredietkaart heeft. Wie bovendien de Payconiq-app of een bank-app op de smartphone heeft staan, zit nog sneller op de velo.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: "De ‘velokes’ horen bij Antwerpen zoals de dubbeldekkers bij Londen en de gondels bij Venetië. Met deze betaalfaciliteiten maken we het nog makkelijker voor bezoekers van buiten de stad om een fietsje te huren en Antwerpen te verkennen."

Wegens technische redenen konden gebruikers tot voor kort enkel een dag- of weekpas kopen door het koppelen van een kredietkaart. Dat was nodig als waarborg voor het gebruik van de fiets zelf en om een eventueel meerverbruik aan te rekenen indien een Velo langer dan 30 minuten ontleend werd.

Bancontact WIP

‘Bancontact WIP’ (Wallet Initiated Payments) is een pilootproject dat toelaat om terugkerende betalingen sneller te regelen, zonder het koppelen van een kredietkaart. De gebruiker moet enkel bij een eerste aankoop een volledige autorisatie geven waardoor de daaropvolgende betalingen veel vlotter gaan. Velo werkt hiervoor samen met betaalprovider Adyen.

Jaarabonnement

Voor de aanschaf van een jaarabonnement kunnen gebruikers voorlopig nog steeds kiezen tussen betaling met een kredietkaart of via domiciliëring.

In de loop van november zal ook voor de aankoop van jaarabonnementen mobiel betalen beschikbaar zijn.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis

Copyright headerbeeld: Velo Antwerpen

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.