Valse Antwerpse parkeerboetes in omloop

Donderdag 16 mei 2024

Stad Antwerpen waarschuwt dat er valse parkeerboetes in omloop zijn, die achter de ruitenwissers van geparkeerde wagens worden gestoken. Op het papiertje met als titel 'Stad Antwerpen parkeerbiljet' staat het logo van de stad en een overschrijvingsformulier voor een bedrag dat voor een bepaalde datum betaald moet worden.

De stad waarschuwt om dergelijke boetes nooit te betalen en niet naar de vermelde webpagina te surfen.

Stad Antwerpen verstuurt sinds enkele jaren parkeerretributies en GAS-boetes enkel nog via de post, soms ook voorafgegaan door een bericht aan de overtreder achter de ruitenwisser, maar deze berichten bevatten nooit een uitnodiging tot betaling.

Wie een dergelijke valse boete ontvangen heeft of twijfels heeft over de echtheid van een boete, kan altijd contact opnemen met gas_parkeren@antwerpen.be

Hieronder kan de afbeelding van een van de in omloop zijnde valse boetes gedownload worden.

Vals parkeerbiljet.jpg 533 KB
Bart De Wever Burgemeester
Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Mobiliteit & Parkeren
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.