Skip to Content

Vaccinatieaanbod in elk vaccinatiepunt gelijk vanaf 11 april

Vanaf maandag 11 april biedt elk vaccinatiepunt hetzelfde vaccinatieaanbod aan voor inwoners van Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek en Schoten. Zij zullen voortaan in elk vaccinatiepunt terecht kunnen voor hun basisvaccinatie, booster- en extra boostervaccinatie. Die vaccinatiepunten krijgen ook aangepaste openingsdagen en -uren. Deze wijzigingen passen binnen de gehanteerde vaccinatiecampagne, die de vraag naar vaccinaties van dichtbij opvolgt.

Vanaf maandag 11 april kunnen inwoners van Antwerpen, Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek terecht in elk vaccinatiepunt voor hun basisvaccinatie vanaf 5 jaar, boostervaccinatie vanaf 12 jaar en extra boostervaccinatie voor wie het Johnson & Johnson-vaccin kreeg. Inwoners kunnen een afspraak maken via www.vaccovid.be of door te bellen naar de lokale corona-infolijn op 03 435 95 55. 

Inwoners van de provincie Antwerpen kunnen het Novavax-vaccin (nuvaxovid) krijgen in vaccinatiepunt districtshuis Merksem en vanaf woensdag 27 april ook in vaccinatiepunt ZNA Sint-Erasmus. Voor het Novavax-vaccin kunnen inwoners een afspraak maken door een mail te sturen naar [email protected] met daarin naam, voornaam, telefoonnummer, eventuele verwijsbrief en eventuele eerdere vaccins tegen corona. Of door te bellen naar de lokale corona-infolijn op het nummer 03 435 95 55.

Aangepaste openingsdagen en -uren

Sinds het begin van de vaccinatiecampagne wordt de vraag naar vaccinaties van dichtbij opgevolgd en wordt het aanbod daarop afgestemd. De huidige cijfers tonen dat de vraag naar vaccinaties laag ligt, waarop werd beslist om de openingsdagen en -uren van de vaccinatiepunten aan te passen. Als de vraag opnieuw toeneemt, kan de capaciteit terug snel en efficiënt opgeschaald worden.

Bekijk de actuele openingsdagen en -uren op www.vaccovid.be.

Vaccinatiepunten

  • Vaccinatiepunt districtshuis Merksem (Burgemeester Jozef Nolfplein 1, 2170 Antwerpen) 
  • Vaccinatiepunt ZNA Sint-Erasmus (Luitenant Lippenslaan 55, 2140 Antwerpen)
  • Vaccinatiepunt ZNA Stuivenberg (Lange Beeldekensstraat 267, 2060 Antwerpen)
  • Vaccinatiepunt Kiel (Sint-Bernardsesteenweg 187, 2020 Antwerpen)


​De vaccinatiecampagne is een samenwerking tussen de vier Antwerpse eerstelijnszones (ELZ Antwerpen), Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), stad Antwerpen en de gemeenten Borsbeek, Wommelgem, Stabroek en Schoten.

Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Story image
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.