Urban hotspot SPRK pakt uit met nieuwe horecazaak, vechtsportzaal en onthaal

Urban hotspot SPRK pakt uit met nieuwe horecazaak, vechtsportzaal en onthaal

SPRK gaat de zomer in met een frisse start. Sinds kort kan iedereen komen genieten van een drankje en een hapje in horecazaak Bar Nest aan de voorzijde van het gebouw. Daarnaast zijn ook de sportmogelijkheden uitgebreid met een nieuwe vechtsportzaal, kan iedereen met vragen terecht bij een vernieuwd onthaal en kan je goedkoop sporten met de SPRK-pas.

SPRK is voor iedereen die al eens in Park Spoor Noord komt een gevestigde waarde. Samen met partners Ell Circo D’ell Fuego, Skateboard Academy en Rising You zorgt stad Antwerpen voor een uitgebreid urban sportaanbod.

“Geen SPRK zonder Sporting A, maar met het track record van de oude Parkloods is ondertussen ook het omgekeerde waar. Geen plek in Antwerpen waar sport als doel op zich en sport als middel, de twee hoekstenen van het stedelijke sportbeleid, zo samenkomen en natuurlijk in elkaar overvloeien als in SPRK. Het is een ontmoetingsplaats en competentiecentrum waar Antwerpse jongeren elkaar en een tweede thuis vinden, en waar ze worden getriggerd en ondersteund om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.

Nieuwe horecazaak Bar Nest

Nu wordt de hotspot nog wat levendiger met een nieuwe horecazaak uitgebaat door Rising You. In Bar Nest kan iedereen elke dag vanaf 10.00 uur terecht voor een lekker hapje en drankje. De zaak heeft daarnaast ook een sociale component. In de bediening en achter de toog zijn mensen aan het werk die het Nederlands nog niet helemaal machtig zijn. Op deze manier kunnen ze werkervaring opdoen en kijken of de horecasector iets voor hen is. Het interieur en het terras zijn ook gemaakt door mensen die een opleiding volgen richting werk bij Rising You.

Vernieuwingen sportcomplex SPRK

In SPRK kunnen urban sportliefhebbers al jaren terecht om te skaten, klimmen of boulderen, aan longboard dancing of circus te doen en nog veel meer. Door de opkomende populariteit van vechtsporten zoals thaiboksen heeft de stad nu ook geïnvesteerd in een vechtsportzaal achteraan het gebouw. Samen met Kras Jeugdwerk biedt Sporting A (vechtsport)trainingen aan voor jongens en meisjes tussen 12 en 15 jaar. Thaiboksen wordt ingezet als middel om aan extra-sportieve doelen te werken. Naast de vechtsport zelf leren de jongeren via de trainingen namelijk ook andere vaardigheden die hen helpen in het dagelijkse leven zoals zelfbeheersing, weerbaarheid, zelfvertrouwen, op tijd komen ...  ​ ​

Schepen voor sport Peter Wouters: "Dat een vaste partner als Rising You zijn waardevolle werking verbreedt met een sociaal horecaproject is een win-win voor iedereen. Nieuwkomers krijgen er de kans én de tijd om de kneepjes van het horecavak te leren en hun sociaal netwerk te versterken. Ook voor de buurt is Bar Nest een absolute aanwinst. De nieuwe vechtsportzaal is dan weer één van onze antwoorden op de vraag naar meer ruimte voor vechtsporten in de stad. Door de krachten te bundelen met Kras Jeugdwerk willen we ook hier een echt verschil maken buiten de mat en samen met de jongeren aan de slag gaan om hun zelfbeeld, zelfdiscipline en zelfredzaamheid op te vijzelen."

Om alle bezoekers te kunnen helpen met hun vragen is er ook een nieuw onthaal geplaatst. Dankzij het open ontwerp zijn de medewerkers zichtbaarder en staan ze dichter bij de bezoekers om sneller vragen en problemen op te lossen. Naast het nieuwe onthaal is er in de hal ook een nieuwe trap bijgekomen naar de eerste verdieping waar jongeren kunnen samenkomen om te sporten of gewoon bij elkaar te zijn.

AG Vespa zorgde voor de voorbereidende werken van de horecaruimte, het vernieuwde onthaal, de nieuwe trap en de vechtsportzaal.

SPRK-pas

Sinds afgelopen jaar is het mogelijk om een SPRK-pas te kopen voor een semester of volledig schooljaar. Deze pas is een aanvulling op de Sport Na School-pas of SNS-pas. Met de SNS-pas kunnen jongeren uit het secundair onderwijs op een goedkope manier na school sporten in hun buurt. De SPRK-pas werkt aanvullend en is voor kinderen uit het lager onderwijs of jongeren die niet (meer) in het secundair onderwijs zitten. De SPRK-pas zorgt voor toegang tot alle lessenreeksen die worden georganiseerd door Sporting A in SPRK, zoals 3x3 basketbal en badminton.

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Sport Cultuur & Vrije Tijd
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.