Uitbater gezocht voor oranjerie en noordelijk koetshuis park Sorghvliedt 

Uitbater gezocht voor oranjerie en noordelijk koetshuis park Sorghvliedt 

AG Vespa doet binnenkort een nieuwe oproep voor een gemotiveerde uitbater voor het noordelijke koetshuis en de oranjerie van Park Sorghvliedt in Hoboken.  

De oranjerie werd in 2012 volledig gerenoveerd, en is vanbinnen reeds ingericht. Ze heeft een licht interieur met mobiele toog, keukenblok, geluidsinstallatie, sanitaire voorzieningen, berging en een vestiaire. Er is bovendien een terraszone van 105 m² met mooi uitzicht op het park en het kasteel.

Het noordelijk koetshuis aan de hoofdingang van het park werd in 2018 aan de buitenzijde gerestaureerd. De binnenkant (182 m²) werd nog niet onder handen genomen. Alleen de originele muren, plafonds en vloerplaat zijn behouden gebleven. De toekomstige uitbater kan het gebouw dus afwerken en naar eigen smaak inrichten. Verder is er ook 152 m² aan terraszone voorzien. 

Voorzitter van AG Vespa Annick De Ridder: "Slim omgaan met erfgoed is een belangrijk element van de nieuwe bouwcode. De focus ligt op het mogelijk maken van een tweede leven. Herbestemming is immers de grootste garantie voor een lang leven. Erfgoed bescherm je door het functioneel te houden, want dan blijft het onderhouden. Een nieuwe uitbater voor de oranjerie en het noordelijk koetshuis van park Sorghvliedt in Hoboken kunnen dit heerlijke park in Engelse landschapstijl nog een extra impuls geven. De vele wandelaars en sportievelingen die het park nu frequenteren hebben dus iets om naar uit te kijken.”

Concessie van 9 jaar 

De concessie omvat de uitbating van zowel het koetshuis als de oranjerie, en de verplichte afwerking en binneninrichting van het koetshuis. Ze loopt voor een periode van negen jaar, met de mogelijkheid om tweemaal te verlengen voor telkens negen jaar. Geïnteresseerden zullen een voorstel kunnen indienen onder gesloten omslag. Alle informatie zal binnenkort te vinden zijn op www.agvespa.be.  


In de mediagalerij vindt u het nodige beeldmateriaal. Dat is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Annick De Ridder Schepen bevoegd voor haven, stadsontwikkeling, ruimtelijke ordening en patrimonium en voorzitter van AG Vespa
Joost Houtman Woordvoerder schepen Annick De Ridder
Kim Nolf Communicatieverantwoordelijke district Hoboken
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.