Tirinusstraat in Deurne wordt definitief schoolstraat

Tirinusstraat in Deurne wordt definitief schoolstraat

Woensdag 22 mei 2024

Om de schoolomgeving van vrije basisschool Sint-Rumoldus in Deurne aangenamer en veiliger te maken werd op 17 april 2023 een proefopstelling van een schoolstraat ingevoerd. Daarnaast werd de rijrichting van de Louis van Craenstraat omgedraaid. Deze maatregelen worden nu, na een positieve evaluatie, blijvend ingevoerd, waardoor de Tirinusstraat een definitieve schoolstraat wordt.

Met deze ingreep willen stad en district Deurne de verkeersveiligheid aan de Sint-Rumoldusschool verbeteren, met name bij aanvang en afronding van de schooldag.

​Bij een schoolstraat sluit een gemachtigd opzichter of vrijwilliger bij het begin en einde van de schooldag een (deel van de) straat tijdelijk af. Voetgangers, steppers en fietsers krijgen voorrang én gemotoriseerd verkeer wordt geweerd. In de Tirinusstraat in Deurne werd een vaste slagboom geplaatst, waarmee de toegang tot de straat beperkt wordt.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “De afgelopen jaren zien we een gestage groei van het aantal schoolstraten in Antwerpen. In 2020 waren het er 5, nu staat de teller op 44 actieve schoolstraten, waarvan 36 definitief. In district Deurne gaat het om 6 schoolstraten, waarvan 1 op proef. Onze stadsdiensten staan altijd klaar om scholen te begeleiden die ook een schoolstraat overwegen.”
Districtsburgemeester Tjerk Sekeris sluit zich hierbij aan: “Deurne was één van de eerste districten dat experimenteerde met schoolstraten. Dankzij het werk van tientallen ouders, leerkrachten en directies staat de teller op 6. Het district wil verder gaan op het ingeslagen pad en elke straat waar een school is omtoveren in een schoolstraat. Bevragingen leren immers dat kinderen zich veiliger voelen als hun school in een schoolstraat ligt.

Scholen kunnen een schoolstraat aanvragen via antwerpen.be/schoolstraten.


In de mediagalerij staat de foto uit dit persbericht. Opgelet, dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Jinnih Beels Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
Tjerk Sekeris Districtsburgemeester district Deurne
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Mobiliteit & Parkeren
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.