't Stad trakteert op het nieuwe jaar

't Stad trakteert op het nieuwe jaar

Antwerpenaren welkom om 2024 feestelijk in te zetten op zondag 7 januari

Om het nieuwe jaar te vieren trakteert de stad naar jaarlijkse traditie op zondag 7 januari. Op deze laatste dag van Winter in Antwerpen krijgen bewoners gratis jetons voor een hapje of een drankje op de kerstmarkt. Die jetons zijn, zolang de voorraad strekt, af te halen op de Teniersplaats, de Handschoenmarkt en de Suikerrui.

Op de laatste dag van Winter in Antwerpen trakteert de stad om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. Op zondag 7 januari worden vanaf 12 uur en zo lang de voorraad strekt gratis jetons uitgedeeld op de Teniersplaats, de Handschoenmarkt en de Suikerrui. Deze jetons kunnen tot 18 uur op heel de Winter in Antwerpen-site ingeruild worden voor een hapje of een drankje op de kerstmarkt.

Om 14 uur zal het stadsbestuur op de Grote Markt een nieuwjaarswens uitspreken, gevolgd door het zingen van het Antwerpse volkslied: “Antwaarpe” van De Strangers. Daarna zal de JOE Singalong aanvangen met Bart-Jan Depraetere van op het JOE Christmas House. Tot 16 uur kan er meegezongen worden.

*Uitzondering: Jetons kunnen niet ingeruild worden voor contanten en mogen niet gebruikt worden als waarborg voor herbruikbaar cateringmateriaal.

Week vol magie

Deze hele week kunnen bezoekers nog genieten van Winter in Antwerpen: het historische centrum van Antwerpen baadt nog in een betoverende sfeer en bezoekers kunnen nog terecht op de authentieke kerstmarkt op de Grote Markt, op de ijspiste aan de Groenplaats voor sportieve winterpret en op de Handschoenmarkt voor muzikale verwondering. Op het Hendrik Conscienceplein staan nog kraampjes en ook op het Operaplein kunnen bezoekers nog terecht voor een stuk kerstmarkt en een flitsende winterfoor. De Lichtjeslaan op de Suikerrui licht nog even de hele straat op.

Alle info over Winter in Antwerpen en meer details over de specifieke attracties en belevingen staan op www.winterinantwerpen.be.

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Dienstverlening & Bestuur Cultuur & Vrije Tijd
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.