't Stad trakteert op het nieuwe jaar

't Stad trakteert op het nieuwe jaar

Om het nieuwe jaar te vieren, trakteert de stad op zondag 8 januari. Op deze laatste dag van Winter in Antwerpen krijgen bewoners gratis jetons voor een consumptie, schaatsbeurt of rondje op het reuzenrad.

Deze hele week kunnen bezoekers nog genieten van Winter in Antwerpen: het sprookjesland van een ijskoningin bezoeken op het Steenplein (Het Bevroren Rijk), de nostalgische sfeer van een authentieke kerstmarkt opsnuiven op de Grote Markt (Plaza Historia) en sportieve winterpret beleven op de Groenplaats (Wintertopia). Op de Handschoenmarkt vormt de kathedraal een statige achtergrond voor een wereld van verwondering en muzikale verrassingen (Symphonia). De Lichtjeslaan op de Suikerrui licht nog even de hele straat op.

Op de laatste dag van Winter in Antwerpen trakteert de stad om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. Op zondag 8 januari worden vanaf 12 uur en zo lang de voorraad strekt gratis jetons uitgedeeld op de Handschoenmarkt, de Suikerrui en het Steenplein. Deze jetons kunnen tot 18 uur op heel de Winter in Antwerpen-site ingeruild worden voor een consumptie aan een chalet of in een winterbar, of een activiteit zoals een schaatsbeurt of een rondje in het reuzenrad.*

Doorheen de dag is er ook straatanimatie op de gehele site. Om 15 uur start de Joe Singalong op de Grote Markt met Bart-Jan Depraetere van op het Joe Christmas House. Tot 17 uur kan er meegezongen worden. Wie wil kan een bezoek aan Winter in Antwerpen combineren met soldenshoppen. Op winkelzondag 8 januari zijn de winkels in de binnenstad geopend.

Alle info over Winter in Antwerpen en meer details over de specifieke attracties en belevingen staan op www.winterinantwerpen.be.

*Uitzondering: Jetons kunnen niet ingeruild worden voor contanten en mogen niet gebruikt worden als waarborg voor herbruikbaar cateringmateriaal.


Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.