STUDY360 verwelkomt Havenhuis, Antwerp Management School en Fotomuseum als nieuwe bloklocaties voor studenten in tweede zit

STUDY360 verwelkomt Havenhuis, Antwerp Management School en Fotomuseum als nieuwe bloklocaties voor studenten in tweede zit

STAN, het Antwerpse studentenplatform, organiseert voor het zevende academiejaar op rij STUDY360. Ook voor de herexamens is dat zo: vanaf maandag 1 augustus zijn studenten welkom op zeventien unieke en atypische pop-uplocaties van Antwerpse organisaties.

Onder het motto ‘samen studeer je beter’ kunnen studenten ook dit jaar weer terecht op iconische plekken in de stad. STAN verzamelde voor deze herexamen-editie van STUDY360 zeventien organisaties en bedrijven die hun deuren voor de studenten gastvrij openzetten tijdens de blok. De locaties, goed voor meer dan 370 studieplekken, hebben een bijzonder uitzicht over de stad of bevorderen op een andere uitzonderlijke manier het studiewerk.

STUDY360 verwelkomt daarbij 3 nieuwe locaties: het Havenhuis, Antwerp Management School en het FOMU (Fotomuseum) worden omgedoopt tot unieke studieplekken voor studenten in tweede zit. Daarnaast kunnen studenten terecht in het Rubenshuis, het gebouw van Telenet op de Meir, het Paleis en nog elf andere studieplekken om samen het 'herexamen-leed' te delen.

17 bloklocaties, 373 studieplekken

Dit zijn de bloklocaties die vanaf maandag 1 augustus tot donderdag 8 september de studenten verwelkomen:

 • Antwerp Management School (AMS) aan het Mechelseplein;
 • Borgerhub: het voormalige vredegerecht aan de Turnhoutsebaan, omgetoverd tot een creatieve broedplaats;
 • Brouwerij De Koninck: zaal bovenin de iconische stadsbrouwerij met uitzicht op het Koning Albertpark;
 • Campus National: loftachtige locatie van Thomas More Hogeschool;
 • Federale verzekering: modern business center met fijne lichte ruimtes;
 • Fosbury&Sons: trendy coworkingplek met een grote inkomhal en prachtige kunstwerken in het centrum van Antwerpen;
 • Het FOMU (Fotomuseum), het bekende museum op het Zuid;
 • GATE15: akoestisch afgesloten zaal Tarmac in GATE15;
 • Het Havenhuis: iconisch gebouw waarbij recent nog de Tall Ships aanmeerden;
 • HETPALEIS: kinder- en jeugdtheater aan het Theaterplein op een boogscheut van De Meir;
 • Kavka: een oude school, omgebouwd tot levendig jongerencentrum;
 • Provinciehuis: architecturale blikvanger met uniek design en driehoekige ramen;
 • Rubenshuis: 17e-eeuws stadspaleis en kunstatelier van Pieter Paul Rubens;
 • Het Scoutshuis: unieke studieplek met ontspanningsruimte in de tuin of op het dakterras;
 • Telenet: kleurrijke urban jungle op de eerste verdieping van de flagship store aan de Meir;
 • Urban City: coworkingplek met ruimte, licht en een fenomenaal uitzicht op ’t Eilandje;
 • Takeoff Antwerp: dé plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen.

Alle studieplekken beschikken over gratis wifi en stroompunten. Om de studenten nog meer te ondersteunen zorgen de medewerkers van een aantal locaties voor extra gastvrijheid: ontspanningsmogelijkheden, thee, water, gezonde snacks en/of hoofdtelefoons.

Toegang met code, zonder reservatie

Om te kunnen studeren op één van deze locaties moeten studenten zich slechts eenmaal registreren op www.study360.be. Via de website kunnen ze ook eenvoudig en snel zien hoeveel plekken er nog vrij zijn per locatie. Met hun unieke registratiecode kunnen ze vervolgens gedurende de hele blokperiode op elke locatie inloggen.

Per editie van STUDY360 registreren zich gemiddeld 5000 studenten. In voorbije blokperiodes werden deze registratiecodes tussen de 8000 en 15.000 keer gebruikt om in te loggen op een deelnemende locatie.

Praktisch

STUDY360 start op maandag 1 augustus 2022 (geleidelijke openstelling van bloklocaties) en loopt tot en met donderdag 8 september 2022. Alle info staat ook op www.study360.be.


STUDY360 biedt stilte en rust aan de blokkende studenten. Daarom wordt aan journalisten gevraagd vooraf contact op te nemen met de persverantwoordelijke als ze interviews van studenten zouden willen afnemen of de bloklocaties zouden willen bezoeken tijdens de studieperiode. Dit kan enkel na het indienen van een persaanvraag op https://www.stanstan.be/perscontact/ (onderaan), vanaf woensdag 3 augustus.

In de mediagalerij vindt u een aantal foto's van vorige edities. Die zijn uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Jinnih Beels Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd

Copyright headerbeeld: STAN -Lucid - Kavka

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.