Studentenplatform STAN en Kringwinkel Antwerpen openen pop-up tweedehandswinkel in studentenbuurt

‘Kot Kringwinkel’ moet sluikstorten tijdens kotwissels tegengaan

Van 12 september tot 12 oktober opent STAN, het Antwerps studentenplatform, een tijdelijke tweedehandswinkel in de studentenbuurt, in samenwerking met Kringwinkel Antwerpen. Deze pop-up store zal te vinden zijn in zaal TAKEOFF bij GATE 15 en opent onder de naam ‘Kot Kringwinkel’. Studenten kunnen hun steentje bijdragen door hun kleine herbruikbare spullen af te geven in het maxi recyclagepark aan de Ossenmarkt, op woensdag 6 september van 12 tot 19 uur. De jaarlijkse kotwissel in september gaat vaak gepaard met het achterlaten van afval op straat en daarom willen STAN en Kringwinkel Antwerpen met dit initiatief het recycleren van spullen promoten en sluikstort tegengaan.

De start van een nieuw academiejaar gaat traditioneel gepaard met de jaarlijkse kotwissel in september, waarbij studenten hun kot leegmaken. Helaas blijven er na die kotwissels nog te vaak spullen en afval achter op straat in de studentenbuurt. Daarom slaan Antwerps studentenplatform STAN en Kringwinkel Antwerpen dit jaar de handen in elkaar en openen ze een tijdelijke tweedehandswinkel in het hart van de studentenbuurt.

Om die pop-up winkel te helpen vullen, doen ze een beroep op de studenten zelf. Die kunnen op woensdag 6 september tussen 12 en 19 uur hun kleine herbruikbare spullen binnenbrengen aan het maxi recyclagepark op de Ossenmarkt. De enige voorwaarde is dat ze de spullen die ze binnenbrengen zelf moeten kunnen dragen.

Kot Kringwinkel

De pop-up tweedehandswinkel ‘Kot Kringwinkel’ is van 12 september tot 12 oktober te vinden in zaal TAKEOFF bij GATE 15 (Kleine Kauwenberg 15, 2000 Antwerpen). De winkel is een hele maand lang open van maandag tot en met donderdag, van 10 tot 18 uur. Studenten kunnen er terecht voor allerlei herbruikbare spullen voor de inkleding van hun kot, maar ook voor kledij of accessoires. De locatie situeert zich midden in de studentenbuurt, zodat ze ook voor of na de les kunnen binnenspringen om unieke spullen te scoren.

Het Antwerps studentenplatform STAN en Kringwinkel Antwerpen willen met dit initiatief het recycleren van herbruikbare spullen promoten bij studenten en zo ook hun steentje bijdragen om de afvalberg te verminderen.

Propere studentenbuurt

Stad Antwerpen blijft ook op andere manieren inzetten op een propere studentenbuurt. Zo organiseert ze ook elk jaar een maxi recyclagepark op de Ossenmarkt, dat dit jaar doorgaat op 6 september.

Jinnih Beels Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
Nel Aerts Woordvoerder schepen Jinnih Beels
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.