Skip to Content

Strooidiensten paraat voor de sneeuw

Er wordt donderdag en vrijdag sneeuw voorspeld en de temperaturen gaan in de loop van donderdagnacht onder het vriespunt waardoor de wegen en fietspaden glad kunnen zijn. De strooidiensten staan paraat om uit te rijden met zout en pekel om de rijwegen en fietspaden veilig te houden. De bewoners wordt gevraagd om het voetpad voor hun woning veilig te houden.

Er wordt deze nacht wintertype rood algemeen verwacht waardoor de strooidiensten de bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, spoeddiensten, grote wijkwegen, de routes van het openbaar vervoer, kleinere wijkwegen en fietspaden sneeuwvrij houden.

“We doen er alles aan om de wegen en fietspaden veilig te maken maar hou het voorzichtig en pas je rijstijl aan”, zegt schepen voor stads- en buurtonderhoud Els Van Doesburg.

Inzet van de stad

  • De stad heeft in totaal 1200 ton zout en 105.000 liter pekel in voorraad om te strooien via 26 strooiwagens en veel medewerkers die manueel bijstrooien op gladde plaatsen in de stad. Ook de voetpaden voor en rond stadsgebouwen worden sneeuw- en ijzelvrij gemaakt door de stadsdiensten.
  • De stad heeft 9 nieuwe voertuigen aangekocht die vooral ingezet worden om de fietspaden sneeuw- en ijzelvrij te maken.
  • Op alle Antwerpse marktpleinen staan er zoutkisten. Die kunnen marktkramers en winkeliers gebruiken om de omgeving rond hun marktkraam of winkel begaanbaar te maken.
  • Het Havenbedrijf Antwerpen draagt zorg voor de fiets- en voetpaden en de wegen in het havengebied.

Bewoners dragen hun steentje bij

Naast de inspanningen van de stad en andere diensten is elke bewoner verplicht om de stoep voor zijn deur proper en veilig te houden, zodat buren en voorbijgangers zonder ongelukken op hun bestemming geraken.

Klik hier voor meer informatie over hoe burgers zelf een steentje moeten bijdragen en de service voor 75-plussers.

Meer info

Meer informatie over de aanpak van de stad en het sneeuw- en ijzelplan dat hiervoor is opgesteld is te vinden op de www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Michaël Lescroart Woordvoerder schepen Els van Doesburg
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.