Stedelijke parken en begraafplaatsen gesloten wegens stormweer

Wegens het voorspelde stormweer, worden alle stedelijke parken en begraafplaatsen op donderdag 22 februari 2024 vanaf 17 uur preventief gesloten. Ze gaan in principe in de loop van vrijdag 23 februari terug open, na een controle.

De laatste weersvoorspellingen kondigen rukwinden tussen 80 en 100 km/u aan voor donderdag 22 februari vanaf 19 uur. Dat betekent kans op vallende takken, ontwortelde bomen en schade aan gebouwen. Daarom besliste de stad om de stedelijke parken en begraafplaatsen vanaf donderdag om 17 uur tijdelijk te sluiten..

Parken

In de stedelijke parken is de kans op afbrekende takken of omvallende bomen te groot, waardoor de veiligheid van bezoekers niet gegarandeerd kan worden.

In alle stedelijke parken heerst een toegangsverbod voor parkbezoekers, sportclubs en concessiehouders. Parken worden met infoborden en signalisatielint afgesloten.

Begraafplaatsen

Omwille van de aanwezigheid van monumentale bomen en grafmonumenten, met een veiligheidsrisico tot gevolg, zullen de begraafplaatsen gesloten worden.

Horecazaken, scholen en andere gebouwen in parken

In een aantal parken bevinden zich gebouwen of gaan activiteiten door. Waar het stormweer een impact heeft op de beschikbaarheid of bereikbaarheid van die gebouwen en activiteiten, kan de normale werking donderdagavond niet plaatsvinden.

Wandelpromenade MAS

Het dakterras van het MAS wordt op donderdag gesloten en er wordt beneden rond het gebouw een perimeter geplaatst. Het museum is wel open.

Afvalophaling

Aan de bewoners die afvalophaling hebben in de nacht van donderdag op vrijdag wordt gevraagd om het afval zo laat mogelijk buiten te zetten of te wachten tot de volgende ophaling. Zo gaat het afval niet waaien.

In principe gaan alle locaties in de loop van vrijdag 23 februari terug open, na een controle door de stadsmedewerkers.

Bart De Wever Burgemeester
Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Nabilla Ait Daoud Schepen bevoegd voor cultuur, kinderopvang, personeel, loketten en ontwikkelingssamenwerking
Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen

 

Dienstverlening & Bestuur
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 101.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.