Stedelijke parken en begraafplaatsen gesloten wegens stormweer

Wegens het voorspelde stormweer, worden alle stedelijke parken op woensdag 1 november 2023 vanaf 17 uur preventief gesloten. De begraafplaatsen sluiten vanaf donderdagochtend. Ze gaan in principe in de loop van vrijdag 3 november terug open, na een controle.

De laatste weersvoorspellingen kondigen rukwinden tussen 80 en 100 km/u aan voor donderdag 2 november tussen 4 en 23 uur. Dat betekent kans op vallende takken, ontwortelde bomen en schade aan gebouwen. Daarom besliste de stad om de stedelijke parken al vanaf woensdagavond tijdelijk te sluiten. De begraafplaatsen volgen in de loop van donderdagochtend.

Parken

In de stedelijke parken is de kans op afbrekende takken of omvallende bomen te groot, waardoor de veiligheid van bezoekers niet gegarandeerd kan worden.

In alle stedelijke parken heerst een toegangsverbod voor parkbezoekers, sportclubs en concessiehouders. Parken worden met infoborden en signalisatielint afgesloten.

Begraafplaatsen

Omwille van de aanwezigheid van monumentale bomen en grafmonumenten, met een veiligheidsrisico tot gevolg, zullen de begraafplaatsen gesloten blijven op Allerzielen.

Horecazaken, scholen en andere gebouwen in parken

In een aantal parken bevinden zich gebouwen of gaan activiteiten door. Waar het stormweer een impact heeft op de beschikbaarheid of bereikbaarheid van die gebouwen en activiteiten, kan de normale werking donderdag niet plaatsvinden.

Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is gedurende de storm gesloten.

Wandelpromenade MAS

Het dakterras van het MAS wordt op donderdag 2 november gesloten. Het museum is wel open.

In principe gaan alle locaties in de loop van vrijdag 3 november terug open, na een controle door de stadsmedewerkers.

Bart De Wever Burgemeester
Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Nabilla Ait Daoud Schepen bevoegd voor cultuur, kinderopvang, personeel, loketten en ontwikkelingssamenwerking
Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.