Skip to Content

Stedelijke parken en begraafplaatsen gesloten wegens stormweer

Wegens het voorspelde stormweer, worden alle stedelijke parken en begraafplaatsen op vrijdag 18 februari 2022 om 12 uur gesloten. Ze gaan in principe in de loop van zaterdag 19 februari terug open, na een controle.

De laatste weersvoorspellingen kondigen rukwinden tussen 100 en 130 km/u aan voor vrijdag 18 februari tussen 14 en 19 uur. Dat betekent kans op ontwortelde bomen en schade aan gebouwen. Daarom besliste de stad om de stedelijke parken en begraafplaatsen in de loop van vrijdag tijdelijk te sluiten.

Parken

In de stedelijke parken is de kans op afbrekende takken te groot, waardoor de veiligheid van bezoekers niet gegarandeerd kan worden.

In alle stedelijke parken heerst een toegangsverbod voor parkbezoekers, sportclubs en concessiehouders. Parken worden met infoborden en signalisatielint afgesloten.

Voorzieningen in parken

Een aantal voorzieningen bevinden zich in parken. Waar het stormweer een impact heeft op de beschikbaarheid of bereikbaarheid van die voorziening, wordt de voorziening gesloten.

Het Middelheimmuseum bijvoorbeeld, dat in een parkgebied ligt, is gedurende de storm gesloten.

Begraafplaatsen

Ook de begraafplaatsen worden gesloten voor bezoekers omwille van de aanwezigheid van monumentale bomen en grafmonumenten.

De geplande uitvaarten gaan enkel door waar dat mogelijk is, de begrafenisondernemers worden verwittigd.

Wandelpromenade MAS

Het dakterras van het MAS is gesloten. Het museum is wel open.

In principe gaan alle locaties in de loop van zaterdag 19 februari terug open, na een controle door de stadsmedewerkers.

Bart De Wever Burgemeester
Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Nabilla Ait Daoud Schepen bevoegd voor cultuur, kinderopvang, personeel, loketten en ontwikkelingssamenwerking
Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.